Calimero en Marc winnen met Madrid in Motion GCL finale!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof’s Calimero draagt bij aan historische teamzege GCL Super Cup in Praag

Sterrehof’s Calimero en Marc hebben dankzij een bijzonder sterk staaltje teamplay de eerste Global Champions League (GCL) Super Cup gewonnen! Samen met landgenoot Maikel van der Vleuten en Verdi TN en de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar en Rokfeller de Pleville Bois Margot maakte ons duo deel uit van een in bloedvorm verkerend drietal, dat tijdens de seizoensapotheose in Praag de macht greep.

Hun team Madrid in Motion had zich eerder in de week na twee sprankelende optredens in de tot prachtige springpiste omgebouwde ijshockeyhal van de O2 Arena al met overtuiging voor de finale (top zes) weten te plaatsen. Tijdens de eerste, bijzonder zware omloop van deze met 6,4 miljoen euro historisch hoog gedoteerde finalewedstrijd manoeuvreerde Madrid in Motion zich direct naar pole position voor het vervolg. Calimero was al de hele week in uitstekende doen en kwam dit keer met een luttele springfout aan de finish. Dankzij een fantastische nulronde van Van der Vleuten en Verdi ging het team met slechts 8 strafpunten de tweede ronde in.

Feitelijk was er met Valkenswaard United nog maar één serieuze concurrent over voor de eindzege. Dit eveneens ijzersterk presterende team toonde zich opnieuw een taaie tegenstander in de tweede omloop, maar bood Madrid in Motion wel enige ruimte met twee gevallen balken en een tijdfout. Marc greep deze kans direct met beide handen aan en sprong met een briljante Calimero naar de zo gewenste ronde zonder springfout. Van der Vleuten en Alvarez Aznar gaven hier een passend vervolg aan en wisten met eveneens één luttele tijdfout de prestigieuze eindzege binnen te hengelen!

Van plek 10 naar 1

In het reguliere GCL-seizoen was Marc’s team Madrid in Motion nog als tiende geëindigd in het eindklassement met in totaal negentien teams. Dit resultaat was voldoende voor een plekje in de eerste GCL Super Cup te Praag. Tijdens de kwartfinale op donderdag, waarvoor de top vier van het eindklassement was vrijgesteld, kwamen twaalf teams aan de start. De kracht van dit Madrid in Motion kwam direct naar voren. De drie combinaties toonden hun vorm en kwamen op een knappe vierde plaats terecht met acht strafpunten. Vier hiervan kwamen op het conto van Calimero en Marc die prima op dreef waren in de delicate openingsproef.

Plaatsing voor de halve finale op vrijdag, met daarin de top acht van de kwartfinale plus de eerste vier van het eindklassement, was een feit en daarin werd er nog eens een schepje bovenop gegooid. Alle drie de combinaties wisten -als enige team- de lei schoon te houden en zich als eerste te plaatsen voor de finale. Op zondag volgde aldus een herhaling van deze klassering, iets waar we vanzelfsprekend bijzonder trots op zijn!

Foto’s: Stephano Grasso/GCL

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier