Faciliteiten

Lucht, licht, afwisseling en beweging. Dat is wat we willen voor onze paarden.

FACILITEITEN

Stoeterij Sterrehof wordt gekenmerkt door een eigen, karakteristieke architectuur. Duurzaam, robuust en sfeervol zijn de kernwoorden. Zo springen de piramidevormige daken in het oog alsook het veelvuldig toegepaste en inmiddels vergrijsde eikenhout uit Poolse productiebossen.

Ivo en Ellen Campagne hebben bij de totstandkoming gebruik gemaakt van al hun ervaringen die ze eerder opdeden in de paardensector. Ze wisten goed wat werkte en vooral ook wat niet werkte. Dit alles is op vernuftige wijze samengekomen in de aanwezige faciliteiten. Veel lucht, licht, afwisseling en beweging. Dat is wat ze wilden voor hun paarden.

BINNENHAL

De binnenhal is een van onze eyecatchers. Allereerst natuurlijk de ideale plek om te werken met de paarden als de omstandigheden buiten dit niet toestaan. De piste biedt perfecte trainingsmogelijkheden voor onze ruiters en paarden. Ter aankleding hebben we de muren voorzien van aansprekende fotodoeken, met daarop de bekende Sterrehof-paarden en algemene sfeerbeelden.

Zeer bijzonder is de foyer, die op 2/3 van de hal boven de rijbaan hangt en waar de paarden dus onderdoor kunnen lopen. Het werd bedacht door Ivo en Ellen en in eerste instantie weggewuifd door de architect, maar de constructieve berekeningen bewezen diens ongelijk. Vanachter het glas kunnen hier de verrichtingen van de paarden zeer goed worden gevolgd.

binnenhal_resp

TRAININGSFACILITEITEN BUITEN

De trainingsfaciliteiten op Stoeterij Sterrehof zijn uitgebreid en goed. Onze rijpistes zijn voorzien van uitstekende bodems. Alles is gedraineerd en zelfs tijdens perioden met vorst kunnen we buiten lang doortrainen. Wat goed werkt voor de paarden is de renbaan die rondom een van onze weilanden is aangelegd. Met intervaltraining kan aan de conditie worden gewerkt en even vol, rechtuit galopperen werkt daarnaast mentaal verfrissend voor de paarden.

We hebben ook de beschikking over een couloir voor het vrijspringen van de jonge paarden. Deze is vergelijkbaar met de kooi, zoals gebruikt tijdens de KWPN-hengstenselecties, en gebruiken we als selectietool om te kijken hoe paarden ‘nadenken’ over een sprong en hoe hun techniek is.

ss-faciliteiten-buiten-resp-1

WEIDE EN PADDOCK

Aan de achterzijde van het bedrijf is er een weids uitzicht over de landerijen. We hebben hier de beschikking over veertien hectaren weidegrond, voor de paarden en de ruwvoerwinning. Even rollen en spelen doen de paarden zeker ook in de paddock. Vier grote paddocks met zandbodem zijn aanwezig. Eerdere pogingen om hier te draineren liepen op niks uit. Vooral de jonge opfok leek van het opgraven van de drainagepijpen een sport te maken.

Onze veulens komen ook met enige regelmaat in de paddock. We hanteren de visie dat veulens veel in de hand moeten zijn. Ze krijgen bijna dagelijks het halster om, gaan in groepjes naar buiten en worden zo snel handmak.

weide_resp

STALLEN

In de stal hebben we veel aandacht besteed aan sociale mogelijkheden voor paarden. De tussenmuren in de boxen van de sportstal hebben bijvoorbeeld een dubbel getraliede opening. Paarden kunnen elkaar altijd zien en ruiken, maar niet beschadigen. Alle stalgangen kunnen apart worden afgesloten met schuifdeuren en dankzij een vernuftig hoogtesysteem kan er volop frisse lucht in de stal, maar hebben we nooit last van tocht in de boxen.

Overlast van vliegen is er nooit op stal. Dit dankzij het Flybusters-systeem, tegenwoordig normaal, maar op Stoeterij Sterrehof al vele jaren in gebruik. Verder zijn alle voorzieningen voor een professionele sportstal aanwezig, zoals zadelkamer, spuit- en poetsplaatsen en een ruimte voor fourage en supplementen.

dsc_0121

OPFOKSTALLEN

Onze grote, volumineuze opfokstallen hebben hun functie en gebruiksgemak inmiddels bewezen. Aan de voorkant ligt een coatingvloer. De jonge paarden staan niet op beton, maar op rubber als ze aan het eten zijn en hebben minder slijtage van de hoeven. Een voerbak is er altijd over, zodat er niet voor een plek gevochten hoeft te worden. Bij harde wind is er een winddoek dat aan de voorkant naar beneden kan.

We werken met een potstalsysteem, strooien voortdurend bij en halen alles er twee keer per jaar uit. Er is camerabewaking, waardoor alles thuis via de computer bekeken kan worden. Tevens hebben we een roulerend watersysteem en daardoor nooit last van bevroren leidingen.

ss-faciliteiten-opfokstallen-resp

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier