Visie

Diverse facetten op ons bedrijf waarborgen het welzijn van de paarden.

WELZIJN

Op Stoeterij Sterrehof staat kwaliteit voorop. Niet voor niks is onze doelstelling: van veulen tot Olympiadepaard. Parallel aan dit lange, ambitieuze traject loopt een visie, die de rode draad in onze bedrijfsvoering vormt. Vanuit beginsel werken we met genetisch interessante paarden, met potentie voor de (top)sport. Om dit talent tot wasdom te laten komen moeten de milieuomstandigheden vervolgens zo optimaal mogelijk zijn. Allereerst komt daar de verzorging en het houden van de paarden om de hoek kijken. Op ons bedrijf hebben we voor diverse facetten gezorgd, die het welzijn van onze paarden waarborgen. Stoeterij Sterrehof was hierin tien jaar geleden al een voorloper en is nog altijd een inspiratie op dit gebied.

SOCIAAL CONTACT

In onze ogen is lucht, licht en ruimte voor paarden van het allergrootste belang. We hebben gezorgd voor veel volume in de stal en deze zo gebouwd dat alles open kan staan zonder dat er tocht in de boxen komt. De paarden blijven altijd voorzien van frisse lucht en hebben geen last van stof.

Naast optimale voeding is er ook veel aandacht voor sociaal contact tussen de paarden, op een wijze dat ze elkaar niet snel beschadigen. De paarden kunnen elkaar in de box altijd zien en ruiken en in de opfokstallen werken we met groepen in een vaste samenstelling. Van veulen af aan komen de paarden veel in de hand.

TRAINING

Het tweede hoofdpunt van onze visie om tot een goed sportpaard te komen, is dat je ze de tijd moet geven en ze in alle rust de kans moet bieden om te leren. We maken de paarden weliswaar zadelmak op driejarige leeftijd, maar daarna gaan ze weer voor een langere periode terug de wei op. Pas op vierjarige leeftijd beginnen we rustig aan de opleiding van het jonge paard. Onze stalruiters leiden ze op tot L- of M-niveau en ondertussen blijven we streng selecteren. Na dit traject gaan onze paarden naar ruiters als Marc Houtzager, Julia Kayser en Michael Greeve, die conform onze filosofie goed zijn in de omgang met en verzorging van paarden en deze uitstekend kunnen opleiden.

AFWISSELING

Voor de paarden in opleiding geldt dat ze veel afwisselende arbeid krijgen. Naast de reguliere training worden ze gereden op de renbaan, waar ze rechtuit en vol kunnen galopperen. Ook gaan de paarden regelmatig naar het bos voor een ontspannen buitenrit. Dit alles draagt bij aan de mentale fitheid van de paarden. De jonge paarden, die nog niet zolang bij ruiters als Marc Houtzager en Michael Greeve staan, komen na het outdoorseizoen weer even terug naar de stoeterij in Nunspeet. Daar krijgen ze dan een paar maanden vakantie. We longeren ze een beetje, zetten ze in de paddock en creëren zo weer even een andere mindset na alle eerdere opgedane indrukken.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier