Calimero wint Grote Prijs Ommen, Cayetano derde!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Twee Sterrehof-troeven vooraan op het CSI Ommen

In de aanloop naar het EK in Gothenburg hebben onze beide troeven voor dit kampioenschap zich laten gelden. Sterrehof’s Calimero wist met Marc te zegevieren tijdens de Grote Prijs van CSI4* Ommen en Sterrehof’s Cayetano Z volgde kort daarachter met Julia op een prachtige derde plek!

Spannende strijd

Twee weken na zijn zo memorabele optreden in de Grote Prijs van Aken bleek Calimero ook op het terrein van De Driehoekhoeve in Ommen nog niks aan vorm te hebben ingeboet. In de hoofdrubriek, de Grand Prix van het Vechtdal, schaarde hij zich met Marc bij de negen nullers voor de barrage. Hierbij ook een overtuigend presterende Cayetano met Julia. De strijd om de zege bleek vervolgens een spannende en het waren de regerende Nederlandse kampioenen die uiteindelijk aan het langste eind trokken door alle balken in de lepels te laten en een messcherpe tijd van 35,43 sec. te realiseren. “In overleg met Rob Ehrens heb ik wat risico genomen in de barrage, maar niet té. Hier heeft Calimero met het oog op het EK niets te lijden van gehad. Op zo’n groot concours in de buurt, dan wil je toch graag je best doen”, aldus Marc op de website van het CSI Ommen.

Vijftien nulronden

De zege betekende voor Calimero de tweede Grote Prijs-overwinning in 2017 na de eerdere winst in Drachten. De prestatie van Cayetano riep eveneens herinneringen op aan deze wedstrijd. Waar onze tophengst toen op plek vier eindigde, wist hij het dit keer aldus nog een plek beter te doen met zijn Oostenrijkse amazone.

Voor Cayetano was het resultaat in Ommen zijn beste prestatie in een tot heden succesvol jaar. De resultaten van Calimero spreken helemaal tot de verbeelding. Zo werd hij ook al vier keer derde in evenzoveel prestigieuze 5* Grote Prijzen. Eveneens imponerend is het aantal van vijftien nulronden dat hij dit jaar reeds in zeven Grote Prijzen wist te realiseren.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier