Cayetano en Calimero sterk in Nations Cup Finale

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof’s Cayetano Z op dreef voor Oostenrijk, Sterrehof’s Calimero verdedigt Nederlandse kleuren

Met een gevoel van trots mogen we het outdoorseizoen van 2018 afsluiten. Tijdens de prestigieuze Longines FEI Nations Cup Finale in Barcelona waren we met twee paarden vertegenwoordigd. Sterrehof’s Cayetano Z kwam met Julia (foto) in actie voor Oostenrijk, Sterrehof’s Calimero mocht met Marc opnieuw de Nederlandse kleuren verdedigen en beide combinaties wisten een sterke indruk achter te laten op dit wereldpodium. Cayetano imponeerde zelfs met Julia door in de eerste ronde op vrijdag een sublieme nulronde op het scorebord te zetten in de Spaanse havenstad. Het resultaat droeg stevig bij aan de (gedeelde) eerste plaats van het team en daarmee een duidelijke, en vanuit Oostenrijks perspectief, historische kwalificatie voor de grote finale (top 8) op zondag.

Calimero en Marc kregen één springfout, maar ook titelverdediger Nederland was erbij voor de beslissing op zondag. Het Nederlandse team wist deze grote ontknoping zelfs voor het zesde jaar op rij te bereiken, oftewel alle keren sinds de FEI Nations Cup het huidige format kent, met de eindstrijd in Barcelona.

Laatste hindernis

De finale omloop op zondag was, zoals verwacht mocht worden, bijzonder zwaar en technisch. Uiteindelijk zouden slechts vier van de 32 combinaties de nul weten te houden. Spijtig genoeg daar niet bij onze twee troeven, maar dit scheelde bijzonder weinig. Zowel bij de ronde van Cayetano als die van Calimero overheersten dubbele gevoelens. Cayetano en Julia leken onderweg naar een nieuwe sensationele nulronde, maar strandden in het zicht van de haven op de laatste sprong. Het Oostenrijkse team bleef dit keer steken op een zevende plek.

Compliment voor management

Ook Calimero noteerde met Marc vier strafpunten, alleen stonden deze al na de eerste hindernis op de teller. De rest van het parcours, inclusief alle listige lijntjes, verliep uit het boekje. Calimero toonde opnieuw zijn scherpte en frisheid, wat een compliment waard is voor het management van Stal Houtzager-Kayser. Calimero liep immers als enige van het hele veld recent ook nog mee in de individuele finale van het WK. Daarnaast is hij met Marc de enige Nederlandse combinatie die er ook in 2017 bij was toen de Nations Cup werd gewonnen. Dit keer eindigde Nederland op basis van het strafpuntentotaal gedeeld tweede met drie andere landen. Aangezien de tijd de doorslag gaf voor de eindstand leverde dat een vijfde plaats op. De sterk acterende Belgen kwamen dit jaar als winnaars uit de bus.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier