Cayetano levert kampioensveulen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Zoon van Sterrehof’s Cayetano Z kampioen in Zeeland en naar NMK

Sterrehof’s Cayetano Z wist zijn stempel te drukken op het veulenkampioenschap van de KWPN regio Zeeland. Zijn opvallende zoon Seigneur de Fleur B viel daar in de smaak. Het leidde uiteindelijk tot de kampioenstitel in de springrichting én een ticket voor de nationale kampioenschappen. Volgens KWPN.nl toonde jurylid Henk Derksen zich enthousiast over de zoon van Cayetano. Hij vertelt “Dit veulen is goed ontwikkeld, met een goede lengte en halsvorm. Vooral de brede lendenpartij van het veulen valt op, samen met een correct gesteld fundament. Hij heeft een makkelijke manier van bewegen met een goede balans. Dit veulen is lichtvoetig en changeert makkelijk.”

Sterk veulen

Louis Reijnierse en Mirjam Vreeke – Reijnierse uit Kapelle fokten de kersverse kampioen uit de merrie Fleur d’Usance, een dochter van Arko III en halfzus van vier internationale springpaarden, waaronder Art d’Usance (1.60m) en Gypsy d’Usance (1.50m). Op KWPN.nl laat Louis Reijnierse weten waarom Cayetano door hen gebruikt is: “Vorig jaar kozen we voor Cayetano, omdat we erg gecharmeerd zijn van het bloed van Ratina Z. We hebben een handjevol jaarlingen en tweejarigen van hem gezien, die spraken ons erg aan. Daarbij was het een voordeel dat hij net was erkend door het KWPN. We zijn heel blij met Seigneur de Fleur. Hij heeft een goede galop en kan ook heel fijn draven. Daarbij is het een sterk veulen met een mooie uitstraling, dat vind ik ook belangrijk. Daar kijk je toch iedere dag naar!”

Complete plaatje

Onze tophengst werd vorig jaar voor het eerst breder ingezet in de fokkerij, nadat nakomelingen uit zijn eerste, kleine jaargangen direct in de smaak vielen. Dit jaar zijn inmiddels vele opvallende veulens van Cayetano geboren, die zijn complete plaatje als fokhengst, met oog op eigen prestaties, geweldige afstamming en prachtige model, waarmaakt.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier