Dante en Marc winnen Grote Prijs van Rotterdam!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof's Dante behaalt op zestienjarige leeftijd een van haar mooiste zeges

Wat een ongekende ontknoping van de Grote Prijs van Rotterdam! Met een wereldveld aan de start van de 75e jubileumeditie, liefst vijftien deelnemers in de barrage, strijd op het scherpst van de snede en uiteindelijk de mooist denkbare uitkomst voor Sterrehof’s Dante en Marc!
Ons topduo behaalde in hun rijke carrière al prachtige overwinningen en vele ereplaatsen, en deze zege is er eentje die met hoofdletters daarbij geschreven kan worden, twaalf jaar nadat Marc met Sterrehof’s Tamino deze historische Grote Prijs wist te winnen.

Mondiale en vaderlandse top

Doordat het CHIO Rotterdam behoort tot het zeer exclusieve aantal landenwedstrijden in de Longines League of Nations, was ook de Grote Prijs verzekerd van een ijzersterk deelnemersveld, waarin naast de mondiale top ook de sterkste combinaties van Nederlandse bodem waren vertegenwoordigd. Dat bleek wel na het basisparcours. Van de vijftig startende combinaties wisten er nog altijd vijftien de lei geheel schoon te houden. Prachtig om te zien dat ook onze inmiddels zestienjarige Dante en haar berijder bij dit gezelschap hoorden.

Ouderwets spannend

Een geweldige toegift volgde in de barrage. Marc, die als geen ander Dante selectief weet in te zetten en laat pieken op de juiste momenten, ging als een warm mes door de boter in de beslissende ronde. Hij en Dante draaiden kort waar dat mogelijk was, pakten overal de eerste afstand, verloren amper tijd boven de sprong en werden beloond met een prachtige nulronde in 36,07 seconden.

Dat was op dat moment voldoende voor de leiding en hoewel het daarna nog ouderwets spannend werd, onder meer in de rit van de uiteindelijk onfortuinlijke Willem Greve en Highway TN N.O.P., kwam er niemand meer aan dit resultaat. De zege ging naar Stal Houtzager-Kayser met de Duitser Christian Kukuk (Just be Gentle) op twee en een prachtige derde plaats voor Harrie Smolders en Uricas v/d Kattevennen.

‘Dit geeft extra voldoening’

Na afloop reageerd Marc vanzelfsprekend zeer enthousiast op deze toch niet direct verwachte zege. “Dante loopt niet meer zoveel grote vijfsterren wedstrijden en met zoveel goede combinaties hier geeft dat wel extra voldoening! De barrage liep geweldig. Ik kwam direct zo mooi over de eerste oxer en zag de zeven galopsprongen naar voren, die ik eigenlijk op voorhand niet had gepland. Alle lijntjes liepen vervolgens goed en ook op de laatste deed ze super haar best, want ze moest groot af. Het liep gewoon van begin tot het eind. Meer had ik niet kunnen doen, maar dat je dan zelfs wint, had ik toch niet verwacht. De merrie deed het gewoon super. Ze is zestien, nog altijd topfit en al een hele tijd in goede vorm.”


Een ijzersterk trio: Marc, Dante en groom Madeleine Broek. 

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier