Discussieavond voor hippische zorgprofessionals

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Hippische zorgprofessionals discussiëren op Stoeterij Sterrehof

Deze week kwamen diverse dierenartsen en fysiotherapeuten samen op Stoeterij Sterrehof voor een avond met lezingen en discussie. Na een korte rondleiding op het bedrijf verzamelden de gasten zich in de foyer voor deze door Equine Services georganiseerde avond. De onderwerpen die de revue passeerden waren de do’s & don’ts van lasertherapie en het gebruik en de valkuilen van (kinesio)taping en dry needling. Actuele onderwerpen die extra verdieping kregen door het bespreken van verschillende casussen. Verantwoordelijk voor alle interessante input waren Mathilde Pluim en Aagje Hardeman, twee Nederlandse dierenartsen die werkzaam zijn op de vooraanstaande Duitse Tierklinik Lüsche.

Meer interactie

Voor Frank van Leeuwen, samen met Monique Hijdra de drijvende kracht achter Equine Services, was de avond geslaagd. Juist hij streeft naar meer interactie tussen hippische zorgprofessionals, zowel intercollegiaal als interdisciplinair. In de praktijk fungeren zij nog altijd teveel als eenlingen, aldus Van Leeuwen, die toevoegt: ‘Het sparren met collega’s kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vak en zijn beoefenaars. We gooien graag de mensen samen in een hokje en snijden dan onderwerpen aan die voor meerdere beroepsgroepen interessant zijn. De lezingen worden interactief gehouden en gaan over actuele onderwerpen. Dat wordt door de leden erg gewaardeerd.’

Voor de consument

Deze leden zijn allen terug te vinden op equineservices.nl. Op dit digitale platform hebben erkende hippische zorgprofessionals, zoals dierenartsen, fysiotherapeuten, hoefsmeden en gebitsverzorgers zich aangesloten. Het platform maakt het voor consumenten mogelijk om op laagdrempelige wijze een erkende dienstverlener, bijvoorbeeld uit de nabije omgeving, te kunnen vinden.
Over de totstandkoming van dit platform zegt Van Leeuwen: ‘Ik ben als dierenarts, zeker in de follow up van mijn behandelingen, afhankelijk van goede hoefsmeden, goede fysiotherapeuten en goede collega-dierenartsen. En binnen deze vakgebieden, weliswaar in de ene regio meer dan de andere, lopen nu eenmaal de nodige beunhazen rond. Ik heb dat platform daarom opgezet voor de consument en hoop tegelijkertijd de professionals op dat platform enthousiast en betrokken te houden. Daar dragen avonden zoals deze een belangrijk steentje aan bij.’

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier