EK Springen: Sterrehof’s Calimero haalt finaleplek

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc na afmelding individuele finale: ‘Denk op eerste plaats aan Calimero’

Sterrehof’s Calimero liep tijdens het Europees Kampioenschap in Riesenbeck alweer zijn vierde grote kampioenschap. Hij debuteerde op het EK in Gothenburg (2017), waarna optredens op de WEG in Tryon (2018) en het EK in Rotterdam (2019) volgden.

Voorspoedige start

De start in Riesenbeck verliep zeer voorspoedig met een strakke foutloze ronde, goed voor een top-10 positie voor ons duo in de openingsrubriek direct op tijd. Een dag later sprong Calimero opnieuw sterk tijdens de eerste manche van de landenwedstrijd, maar twee ongelukkige fouten op niet de meest selectieve sprongen, in het zicht van de haven zorgden uiteindelijk voor een teleurstellend resultaat. Toen ook nog de rest van het Nederlandse team collectief faalde werd de dag zelfs met een kater afgesloten en mocht Nederland sinds lange tijd niet meer terugkomen voor de beslissende manche.

Goede vorm

Calimero en Marc waren een dag later als enige Nederlandse combinatie op individuele basis nog wel van de partij. De goede vorm van onze topruin werd in deze omloop bevestigd. Calimero sprong naar een overtuigende nulronde en steeg met Marc naar plek 15 in het individuele klassement. Dit betekende dat hij na Tryon en Rotterdam zich opnieuw wist te plaatsen voor een individuele finale en het beste Nederlandse resultaat wist te realiseren.
Aangezien er in de maand september nog optredens tijdens CHIO Aken en de FEI Nations Cup Finale op de planning staan, besloot Marc in overleg met bondscoach Rob Ehrens om Calimero echter terug te trekken voor de finale. ‘Een moeilijke beslissing, maar ik denk op de eerste plaats aan Calimero’, aldus Marc.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier