Sterrehof’s Great Blue

Onze vaandeldragers op de internationale concoursen

Great Blue

(Plot Blue x Libero H)

Kenmerken Great Blue

Geboortejaar: 2011
Kleur
: Donkerbruin
Stokmaat: 1,72m
Gekeurd: KWPN en Westfalen
Fokker: G. Kouwen

Great Blue biedt dat wat een modern springpaard moet hebben: topsport in de pedigree, instelling, goede rijdbaarheid, veel maat en last but not least veel vermogen. De KWPN-keuringscommissie prees eerder deze eigenschappen, wat tot uiting kwam in 8’en voor houding en balans, galop, rijdbaarheid en vermogen.
De internationale opleiding van Great Blue was in de vakkundige handen van Stal Houtzager-Kayser, nadat hij begin 2017 zijn internationale debuut bij de jonge paarden had gemaakt onder het zadel van Caroline Müller. Met Julia Kayser kwalificeerde Great Blue zich tot op 1.45m-niveau, waarna hij verkocht werd naar de Verenigde Staten.

Zijn aanleg heeft de donkerbruine eyecatcher niet van vreemden. Zowel vader Plot Blue (Marcus Ehning) als grootvader Libero H (Jos Lansink) won ooit een wereldbekerfinale. Libero H bleek vervolgens van onschatbare waarde voor de fokkerij en ook Plot Blue timmert op dat vlak aan de weg. Great Blue’s moeder Nibero draagt de predicaten ster en preferent en grootmoeder Heline (v. Concorde) sprong zelf op 1.30m-niveau. De moederlijn vervolgt via een dochter van de hengst Zevenaar naar de opvallende Farn-dochter Zaline.

Great Blue Plot Blue Mr. Blue Couperus
Acarla
Ilotte Pilot
Santa Free
Nibero Libero H Landgraf I
Oktave
Heline Concorde
Doline

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier