Jonge opfok (tijdelijk) naar binnen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Paarden van alle leeftijden komen veelvuldig in de hand

Naast beweging in vrijheid streven we er op Stoeterij Sterrehof naar de paarden met enige regelmaat in de hand te hebben. Het maakt de paarden sowieso handzamer, is goed voor het contact met het paard en vormt tegelijk een ideaal observatiemoment om te zien of er geen afwijkende dingen spelen.

Het handzaam maken begint vanzelfsprekend bij de veulens en juist in deze tijd, richting het afspenen, komt de jongste lichting weer veelvuldig in de hand. Aangezien de temperaturen alweer zakken leiden we de veulens dagelijks met de merries van de weide naar de stal, waar ze gedurende de avond en nacht binnenblijven. De veulens kunnen dan eenvoudig met wat brokjes worden bijgevoerd en worden voorbereid op het afspenen.

Generale repetitie

Bij de jonge opfok streven we ernaar om ze tot november in de weide te laten. Soms moet echter van de nood een deugd worden gemaakt. Zoals vorige week. Door de vele regenval stonden de weiden her en der blank en hebben we de jaarlingen en tweejarigen tijdelijk naar binnen gehaald. Ze staan inmiddels weer in het groen te genieten van de najaarszon, maar vorige week was het speelkwartier verplaatst in de zandpaddocks. Het werd aldus onbedoeld een soort generale repetitie voor het komende winterseizoen. De jonge dieren zijn allemaal weer even in de hand geweest en hun tijdelijke verblijf in de opfokstal werd aangegrepen om de smid alle hoeven weer een keer bij te laten werken.

Voor onze (jonge) wedstrijdpaarden geldt weer een heel ander weekritme. Vanuit de sportstal komen ze weliswaar veelvuldig onder het zadel en in de molen, maar ook voor hen is er een aantal keer per week de mogelijkheid om te rollen, te grazen en de kont eruit te gooien als ze in een van de graspaddocks worden geplaatst.

Pensionado’s

Dan hebben we tot slot nog onze pensionado’s, met als bekendste Sterrehof’s Opium. De inmiddels 21-jarige hengst, die tot op 19-jarige leeftijd op internationaal niveau liep, is de koning van de stal en wil ook graag zo behandeld worden. Hij wordt nog regelmatig wat gereden onder het zadel en kan anders altijd zijn energie kwijt tijdens het dagelijks uitje in de paddock.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier