Madeleine Broek wint Cavalor FEI Best Groom Award!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

'Het was een hele belevenis!'

Madeleine Broek, al jarenlang de vaste groom van onze door Marc gereden toppaarden, heeft op het FEI Gala in Moskou de Cavalor FEI Best Groom Award 2019 in ontvangst mogen nemen! Ze won deze prestigieuze prijs als allereerste Nederlandse groom, dankzij stemmen van het online publiek en de vakjury, en treedt toe tot een mooi rijtje, met onder meer de grooms van olympische kampioenen als Nick Skelton, Charlotte Dujardin en McLain Ward.

Voor ons is de toekenning van deze award eigenlijk niet meer dan logisch. Madeleine zorgt met geweldige inzet en een hoge mate van professionaliteit er al ruim vijftien jaar voor dat onze paarden top verzorgd worden en zo optimaal mogelijk op concours en in de wedstrijdring verschijnen!

Telefoon ontploft

Een dag na het chique gala in een zaal van het Kremlin, hartje Moskou, kijkt Madeleine enthousiast terug op deze bijzondere ervaring. ‘Het was een hele belevenis! Super leuk om al die complimenten te ontvangen, over mijn werk, maar ook over hoe ik eruit zag. Pas eenmaal weer in mijn hotel had ik internet en mijn telefoon leek wel te ontploffen. Zoveel WhatsApp berichten en zoveel berichten op Facebook, niet normaal!’

Enkele weken eerder was Madeleine op de hoogte gebracht van haar uitverkiezing tot ‘Groom van het Jaar’. Ze moest het bijzondere nieuws angstvallig geheim houden en kon het slechts met een enkeling delen. Onderdeel van de voorbereiding richting het gala was het uitzoeken van een prachtige jurk. ‘Dat heb ik zelf gedaan. Maar die heb ik gehuurd hoor, dus die moet weer terug’, reageert ze lachend.

Alweer door naar Praag

Waar Madeleine normaal de paarden op en top verzorgd, werd ze dit keer zelf geheel in de watten gelegd. Ze vertelt: ‘Ik zat in een luxe hotel vlakbij het Kremlin en echt alles werd betaald en verzorgd voor mij. Ze hebben in het hotel mijn haar gedaan en me opgemaakt. Ik was helemaal verrast toen ik in de spiegel keek.’ En lachend: ‘Zou wat zijn als de paarden dat ook zo konden ervaren als ik ze helemaal tiptop verzorgd heb.’

Inmiddels is Madeleine alweer aan het doen wat ze het liefste doet. In Praag, waar de Global Champions Playoffs deze week op het programma staan, bekommert ze zich om Sterrehof’s Calimero, Sterrehof’s Dante en Sterrehof’s Cayetano. ‘Ik ben in de ochtend na het gala direct doorgevlogen naar Praag. Dit keer heeft mijn vader de vrachtwagen gereden, zodat alles door kon gaan. Nu ben ik alweer bezig met de paarden. Weet je, het was heel leuk om mee te maken voor een keer. Maar over het algemeen hoef ik niet zo nodig op de voorgrond te staan. Laat dat maar aan Marc en de paarden over!’

Madeleine Broek en Sterrehof’s Calimero

Openingsbeeld: FEI/Liz Gregg

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier