Nieuwe aanwinst op Stoeterij Sterrehof

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Hengstveulen geboren van Diamant de Semilly uit Henna S

We zijn bijzonder blij met de nieuwste aanwinst op Stoeterij Sterrehof. We keken uit naar deze geboorte en met een lakzwart, bloederig hengstveulen mag het resultaat er zijn! Vader van dit veulen is Diamant de Semilly, oftewel de huidige nummer 1 op de WBFSH ranking van beste fokhengsten en oud-wereldkampioen met het Franse team. De moeder is onze vijfjarige, talentvolle merrie Henna S (foto boven). Henna is zelf een dochter van Sterrehof’s Opium uit de merrie Sterrehof’s Ushi en heeft dus een vader en een moeder die zich bewezen hebben op 1.60m-niveau. Ushi is vervolgens een dochter van oud-wereldkampioen Vigo d’Arsouilles en heeft op haar beurt in Narcotique de Muze II (v. Darco) en Qerly Chin (v. Chin Chin) een grootmoeder en overgrootmoeder die op 1.60m-niveaveulen Diamant x Henna_siteu liepen.

We hebben het hier dus over de Qerly Chin-lijn, één van de beste prestatielijnen in de Benelux. Een van de succesfactoren van deze moederlijn is het veelvuldig inzetten van embryotransplantatie en ook wij hebben zowel bij Henna S als haar nu geboren zoon gebruik gemaakt van deze voortplantingstechniek. We zijn eveneens zeer blij met de draagmoeder. Een fijne merrie om erbij te hebben, die super voor haar veulen zorgt.

 

Hieronder een korte video-impressie van het net geboren veulen

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier