Nieuwe successen voor Calimero in Shanghai

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof's Calimero en Marc 7e in GCT en 3e in GCL

In 2016 beleefden Sterrehof’s Calimero en Marc tijdens de Global Champions Tour van Shanghai hun doorbraak op het allerhoogste niveau. Een nog maar negenjarige Calimero sprong er naar een prachtige derde plek in de Grote Prijs. Nu, drie jaar later wist ons duo nieuwe successen aan hun palmares toe te voegen in de Chinese metropool.

Op zaterdag zette de twaalfjarige Quidam de Revel-zoon een loepzuivere nulronde neer in de eerste omloop van de Global Champions League (GCL) teamcompetitie. Kwalificatie voor de Grote Prijs was een zekerheid en ook in deze hoofdrubriek van de GCT zette onze topper opnieuw zijn beste beentje voor. Calimero imponeerde zelfs in de basisomloop en hield overtuigend de nul. In het tweede bedrijf was Marc foutloos én snel onderweg. Een herhaling van 2016 hing in de lucht, tot de laatste sprong. Calimero moest vroeg af, werd door de snelheid iets vlak, waarna de balk door een lichte touché genadeloos viel. Op het eind van de rit leverden alle inspanning toch nog een mooie zevende plek op.

Beste resultaat Prague Lions

Die derde plaats volgde alsnog een dag later. Samen met Niels Bruynseels (Delux van T&L) hadden Marc en Calimero op zaterdag reeds een mooie basis gelegd voor een topprestatie van hun team Prague Lions in de GCL (foto). In de tweede omloop op zondag volgde voor beide combinaties weliswaar één springfout, maar het resultaat in deze delicate ronde was voldoende voor een knappe derde plek in de Shanghai-etappe van de GCL-competitie. Marc, die vorig jaar met Calimero en zijn team Madrid in Motion de finale wist te winnen in Praag, kwam nu voor het eerst in actie tijdens seizoen 2019 en zorgde met zijn Belgische collega voor het beste resultaat tot heden voor de Lions.

Ook Sterrehof’s Edinus kwam in China in actie met Marc. Edinus reed zich niet in de prijzen, maar was er op de laatste dag dichtbij na een foutloze ronde in de 1.45/1.50m rubriek direct op tijd.

Foto: Stephano Grasso/GCL

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier