NK Springen: GOUD voor Marc en Calimero!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Goud voor Calimero en plek 4 voor Baccarat op het NK

Het NK Springen 2017 is de wedstrijd geworden van Marc Houtzager en onze paarden. Zowel met Sterrehof’s Calimero als met Sterrehof’s Baccarat creëerde Marc al vroeg een goede uitgangspositie in dit kampioenschap. Hij gaf hier een knap vervolg aan op vrijdag en klaarde de klus op zondag op geweldige wijze. Voordat hij met Calimero aan de beslissende, zware tweede manche begon, waren twee dingen zeker. Marc was sowieso verzekerd van een medaille, want stond op dat moment derde met Baccarat, en hij kon zich met Calimero een balk en tijdfout permitteren voor het goud. Deze uitgelezen kans liet hij natuurlijk niet liggen en dankzij een opnieuw geweldig springende Calimero wist hij dit nog openstaande, belangrijke plekje op zijn palmares in te vullen!

Ons weekend

‘Het is me eindelijk gelukt om Nederlands kampioen te worden!’, reageerde een opgetogen Marc Houtzager na afloop. ‘Ik was al drie keer als tweede geëindigd, dus het werd wel een keer tijd. Dit resultaat betekent veel voor me. Het was ons weekend! Niet voor niks had ik mijn twee beste paarden naar Mierlo meegenomen en het voortraject hierop afgestemd. We zijn drie weken met de paarden in Oliva geweest en daar in Spanje heb ik met Calimero en Baccarat vooral wat ‘rondgespeeld’.  Ze hebben alle twee maar vier proeven gelopen, waarvan drie op 1.40m-niveau en één Grote Prijs. De wedstrijden waren op gras, dus al met al een mooie generale voor het NK.’

De uitvoering in Mierlo mocht er inderdaad zijn, al viel er op zondag nog wel een kleine kanttekening te noteren. Marc: ‘Ik baalde wel een beetje van de tijdfout met Baccarat in de eerste manche. Dat was mijn fout. Ook in de tweede manche sprong hij opnieuw geweldig, maar kregen we een onnodige springfout.’ Dit ene vlekje poetste Marc vakkundig weg met Calimero. ‘Die sprong werkelijk fantastisch, helemaal in de tweede manche die delicaat en zwaar was, waarbij ik die tijdfout had ingecalculeerd. Ik ben trots op Sterrehof’s Calimero. Hij is pas tien jaar oud en heeft al zoveel goede dingen gedaan. Het is een echt kampioenschapspaard!’

Planning

Voor de rest van het seizoen zal het vizier zeker ook gericht zijn op dat grote kampioenschap dat in augustus plaatsvindt: het EK Springen in Gothenburg. Marc: ‘De planning is gericht op het EK, maar een precieze invulling heb ik nog niet gemaakt. Ik ga sowieso naar Hagen en daarna moet ik het even bekijken. Ik heb al wel mijn voorkeur aangegeven voor een aantal concoursen, zoals La Baule, Rome en Aken. Het voordeel is dat ik met Calimero en Baccarat twee paarden heb die elkaar kunnen afwisselen, ook in landenwedstrijden. Ze laten zich beide geweldig rijden, hebben bloed en zijn super voorzichtig. Voor mij staan ze beide op plek één!’

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier