Sterrehof’s Pherna

Maak kennis met onze gepensioneerde toppers.

Sterrehof's Pherna

(Calvados x Tangelo xx)

Memorabele momenten

Sterrehof’s Pherna heeft ons gebracht wat je van een merrie, die voor de sport en fokkerij wordt ingezet, hoopt te verwachten. De KWPN-geregistreerde dochter van Calvados werd in 1997 geboren en kende met Julia Kayser een prachtige carrière. Julia en Pherna vormden al vroeg een succesvol duo, wat resulteerde in diverse hoge klasseringen in Grote Prijzen voor de nog geen tienjarige vosmerrie.

Bijzonder voor ons was het jaar 2009. De dat jaar voor het eerst onder de Sterrehof-vlag lopende Pherna kende een reeks mooie successen met de zelf net moeder geworden Julia. Naast topprestaties in de viersterren Grote Prijzen van Wiesbaden, Outdoor Gelderland en CSI Twente toonde dit tweetal ook girlpower in Rotterdam en namen ze deel aan het CHIO in Aken. Kers op de taart was de selectie voor het Europees Kampioenschap in Windsor, waar Julia voor Oostenrijk uitkwam en partner Marc met Sterrehof’s Opium voor Nederland. Een afscheid van de internationale sport volgde tijdens het wereldbekerconcours van Londen Olympia, waar nog een hoge klassering in een van de toprubrieken werd behaald. Na haar sportcarrière is Pherna, die in 2022 vanwege ouderdom is overleden, bij ons succesvol als fokmerrie ingezet.

Prestaties

2010

  • 9e The Santa Stakes London Olympia 1.60m
  • 8e Grand Prix Wiesbaden

2009

  • 5e Grand Prix CSI Twente
  • 7e Grand Prix Outdoor Gelderland
  • 3e Grand Prix Wiesbaden

2008

  • 3e CSI Wien 1.50m
  • 4e CSI Wien 1.50m
  • 8e Grand Prix Chernyakhovsk

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier