Prachtige ontknopingen in Stoeterij Sterrehof Trofee

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Isabelle van Bommel, Nienke van Roekel en Lotte Borgers laatste winnaars

Outdoor Gelderland 2024 zit er spijtig genoeg alweer op. Op het mooiste concours van onze provincie, dat wij reeds lange tijd een warm hart toedragen, stonden over meerdere dagen verdeeld opnieuw de finales van de Stoeterij Sterrehof Trofee op het programma. Hoewel deze rubrieken voor landelijke ruiters inmiddels een vaste plek op dit prachtige evenement hebben verworven, werd de competitie in de huidige vorm voor de laatste keer gehouden.

Passende afsluiter

Drie bijzonder sterke winnaars zorgden ervoor dat een mooie traditie op passende wijze afgesloten. Op vrijdag beten de finalisten in de 1.20 rubriek het spits af. De selectieve proef leverde twee dubbelnullers op en een duidelijke winnaar in de hoedanigheid van Nienke van Roekel en Noadermus PP (zie openingsbeeld). Op de site van Outdoor Gelderland zegt Van Roekel: “Deze grote ring is perfect voor hem, hier komt zijn galop echt tot zijn recht. Het is natuurlijk heel gaaf om op zo’n groot evenement te mogen rijden en nog eens extra leuk als je dan wint. Hopelijk komen Noadermus PP en ik volgend jaar aan start in de internationale rubrieken van Outdoor Gelderland. We hebben in ieder geval een goede voorbereiding zo!”

Eclatante winnaar

Ook de 1.30 finale later op vrijdag zorgde voor een flinke schifting na het basisparcours. Slechts drie nullers konden er worden genoteerd. Allen bleven weliswaar opnieuw foutloos in de barrage, maar met een voorsprong van drie seconden op de nummers twee ging deze Stoeterij Sterrehof Trofee op eclatante wijze naar Isabelle van Bommel en haar Geronada B (foto hierboven). Een blije winnares laat weten: “Winnen op zo’n mooi concours is simpelweg genieten. Geronada B heeft zo’n groot hart, ze is een fantastische merrie. Ze is gefokt door mijn schoonvader en dat maakt het voor onze familie extra speciaal. Mijn schoonvader wilde enorm graag komen kijken, maar is vanwege zijn ziekte daartoe helaas niet in staat. Hij heeft uiteraard alles gevolgd via Horse & Country TV. Des te mooier dat we met de overwinning thuiskomen.”

Maserati en Chapeau

In deze 1.30m-rubriek kwam ook onze eigen Maserati in actie met Edward van den Bragt. Het Sterrehof-duo eindigde met twee balken uiteindelijk op een tiende plaats van de zeventien starters. In de finale van de 1.10m klasse konden we wel een foutloze ronde noteren voor Edward en ons fokproduct Chapeau S Z. Helaas viel er in de barrage alsnog een balk waardoor een plek in het middenveld van deze grote rubriek (32 starters) het eindresultaat was.


Maserati en Edward in de 1.30m finale.


Chapeau onderweg in de 1.10m-rubriek.

Piepjong duo

Winnares op de afsluitende zondag werd de pas 15-jarige Lotte Borgers. Zij realiseerde een knappe prestatie door in de barrage haar eveneens nog niet zo ervaren Okita naar de snelste foutloze ronde te sturen en zeventien andere, meer ervaren barragekandidaten achter zich te laten. Ze zegt: “Okita is nog maar vijf jaar, maar hij heeft een grote galop. Dat geeft direct al tijdwinst in zo’n grote ring. Ik kon ook mooie korte wendingen rijden. We hebben Okita zelf gefokt en opgeleid. Dat maakt hier winnen extra mooi.”  Op plek twee kwamen we nog een bekende tegen en zagen we Nienke van Roekel, dit keer met Olivia Vera WS, net naast haar tweede zege in de Stoeterij Sterrehof Trofee grijpen.

Uitslag Stoeterij Sterrehof Trofee 1.30 finale
Uitslag Stoeterij Sterrehof Trofee 1.20 finale
Uitslag Stoeterij Sterrehof Trofee 1.10 finale

Foto’s: DigiShots

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier