Ruiterwissel voor Sterrehof-talenten

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Great Blue, Felisimo en Henna naar Stal Houtzager, Happy Boy naar Michael Greeve

Bij verschillende van onze toekomsttroeven heeft de afgelopen periode een ruiterwissel plaatsgevonden met het oog op hun verdere opleiding. Zo vertrok vanuit onze stoeterij in Nunspeet de vijfjarige, interessant gefokte Happy Boy (v. Numero Uno) naar de stal van Michael Greeve in Veeningen. Het duo maakte recent het debuut op een landelijke wedstrijd in Staphorst en noteerde direct een verdienstelijke dubbele nulronde in de klasse M.

Happy Boy is gefokt uit de merrie Victoria Star (v. Quick Star) en daarmee een halfbroer van Sterrehof’s Felisimo (v. Sterrehof’s Opium). Deze merrie, die recent nog een internationale rubriek bij de zevenjarigen won op CSI Salland, vertrok op haar beurt uit Veeningen om een box te betrekken op Stal Houtzager-Kayser in Rouveen. Samen met Marc maakte Felisimo anderhalve week geleden haar opwachting tijdens het CSI Opglabbeek.

Great Blue en Henna

Twee andere Sterrehof-paarden volgden het voorbeeld van Felisimo door naar de stal van Marc en Julia te verhuizen. Allereerst Sterrehof’s Great Blue. De zesjarige KWPN-gekeurde hengst volgde tot heden zijn opleiding onder het zadel van Caroline Müller. Het duo maakte dit jaar een succesvol internationaal debuut bij de jonge paarden, maar door de zwangerschap van de Duitse amazone is besloten om de hengst onder te brengen bij Stal Houtzager-Kayser. Voorlopig zal de talentvolle zoon van Plot Blue uitkomen onder het zadel van stalruiter Roy Weel.

Tot slot staat ook de vijfjarige Henna S (foto) sinds kort in Rouveen. Deze genetisch interessante merrie uit de combinatie Sterrehof’s Opium en Sterrehof’s Ushi heeft op onze stoeterij haar opleiding voor de sport gecombineerd met de fokkerij. Zo gaf ze ons via embryotransplantatie onder meer dit jaar nog een veelbelovend hengstveulen van Diamant de Semilly. Henna zal gaan uitkomen onder het zadel van Julia en treedt daarmee in de hoefsporen van haar moeder Ushi. Deze op 1.60m-niveau geklasseerde dochter van Vigo d’Arsouilles, afkomstig uit de hoogwaardige Qerly Chin-moederlijn, ging dit jaar met sportpensioen en zal haar carrière op onze stoeterij in de fokkerij vervolgen.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier