Sterrehof’s Calimero toont topvorm in Madrid

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Calimero imponeert in hoofdrubrieken GCT Madrid

Sterrehof’s Calimero was met Marc uitstekend op dreef tijdens de Longines Global Champions Tour wedstrijd van Madrid. Twee weken geleden kwamen ze al goed voor de dag bij hun eerste optreden in deze competitie te Shanghai en in de Spaanse hoofdstad werd er nog een schepje bovenop gegooid.
Op vrijdag was het echter eerst de beurt aan Sterrehof’s Edinus om sterk te openen. Zijn vlekkeloze optreden in het 1.45m tweefasenparcours leverde een 13e plek op in een veld van 72 deelnemers. Stalgenoot Calimero liep tegen één springfout aan, maar liet zien klaar te zijn voor het vervolg van dit prestigieuze 5*-concours.

Drie top 10 plaatsen

Een dag later toen het moest gebeuren stond onze topper er helemaal. Marc stuurde Calimero allereerst naar een overtuigende nulronde in de tweede omloop van de teamwedstrijd. Met een achtste plaats werd kwalificatie voor de zware Grote Prijs afgedwongen en daarnaast droeg het resultaat bij aan een mooie zesde plaats voor Marc’s team Madrid in Motion in de Global Champions League-competitie. Getooid in de teamkleding (zie foto onder) zorgde Marc aldus samen met Eric en Maikel van der Vleuten, en daarmee als Nederlands trio, voor een eervolle eindklassering tijdens de ‘thuiswedstrijd’ van hun team.

De kers op de taart volgde in de technisch zware Grote Prijs. Calimero kwam nergens in de buurt van de Madrileense balken. Onze topatleet eindigde na twee nulronden, waaronder een door Marc met verstand gereden barrage, op een mooie zevende plaats en was daarmee verantwoordelijk voor drie nulronden en drie top-10 plaatsen op de belangrijkste dag van dit concours.

Foto’s: Stefano Grasso/LGCT/GCL  

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier