Sterrehof’s Cayetano Z erkend door het KWPN

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Genetisch zeer interessante Grand Prix-hengst volledig beschikbaar voor de fokkerij

Vandaag is bekend geworden dat het KWPN Sterrehof’s Cayetano Z erkend heeft als dekhengst.Eerder werd Cayetano Z al goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. Bij dit stamboek zijn de eerste nakomelingen van de 1.60m Grand Prix-hengst geregistreerd. De laatste jaren is Cayetano namelijk beperkt ingezet in de fokkerij, wat een dozijn nakomelingen heeft opgeleverd. Sinds vorig jaar is hij met sportpensioen gegaan wat in combinatie met zijn veelbelovende nafok ons heeft doen besluiten om hem volledig beschikbaar te stellen voor de fokkerij.

Over Cayetano

Sterrehof’s Cayetano Z kende een bijzonder succesvolle sportcarrière op het hoogste niveau met Julia Houtzager-Kayser. Cayetano’s vader is de bewezen hengst Caretano Z, een van de beste Caretino-zonen uit de sport en fokkerij. Nog interessanter is Cayetano’s moeder Calipa Z. Deze Cor de la Bryère-dochter gaf acht internationale springpaarden, waarvan vier op 1.60m geklasseerd, met als meest succesvolle Sterrehof’s Cayetano Z! Calipa is daarmee zonder twijfel de beste dochter van de legendarische Ratina Z, winnares van olympisch teamgoud (2x) en individueel zilver onder Piet Raijmakers en Ludger Beerbaum.

KWPN verslag

Het KWPN spreekt op zijn website niet voor niks over de genetisch interessante Cayetano Z, waarover verder te lezen is: “Cayetano Z voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen. De genoomfokwaarde en de exterieurbeoordeling leveren geen bemerkingen op. Cayetano Z heeft een genoomfokwaarde van 101 (40% betrouwbaarheid), daarnaast is hij geen drager van WFFS. De hengst is beschikbaar via Holstud in Lunteren middels vers en diepvriessperma.”

Meer informatie over Sterrehof’s Cayetano Z vind je hier.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier