Sterrehof’s Cayetano Z onverwachts overleden

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Afscheid van een van de boegbeelden van Stoeterij Sterrehof

Op bijna twintigjarige leeftijd is Sterrehof’s Cayetano Z spijtig genoeg overleden. Onze prachtige topper behoorde lange tijd tot de boegbeelden van Stoeterij Sterrehof. Hij kende een glansrijke carrière onder het zadel van Julia Houtzager-Kayser en zette deze lijn vervolgens voort in de fokkerij.

Ratina Z

Feitelijk stond dit al bij zijn geboorte in de sterren geschreven. De verwachtingen waren dan ook direct daar voor het opvallende hengstveulen van de merrie Calipa Z en de Grand Prix-hengst Caretano Z. Cayetano’s moeder mogen we met recht de beste dochter van Ratina Z noemen, de legendarische merrie die zelf tweemaal teamgoud en individueel zilver won, verdeeld over de Olympische Spelen van ’92 en ’96. Calipa Z gaf in totaal acht internationale springpaarden, waarvan uiteindelijk vier geklasseerd op 1.60m-niveau, met als meest succesvolle Sterrehof’s Cayetano Z.

Sportsuccessen

Met Julia maakte Cayetano al op achtjarige leeftijd zijn internationale debuut, waarna de spijkerharde hengst liefst acht jaar achtereen tot op het allerhoogste niveau in de sport liep. In 2017 nam hij deel aan het Europees Kampioenschap in Gothenburg, en in 2016 en 2018 volgden, eveneens voor Oostenrijk, twee zeer succesvolle optredens in de zware FEI Nations Cup finale te Barcelona. Regelmatig behaalden Cayetano en Julia hoge klasseringen in Grote Prijzen, zoals tweede in de GP van CSI Twente, derde in die van Donaueschingen en Ommen en vierde in de hoofdrubrieken van Outdoor Gelderland en Knokke.


Cayetano en Julia op het EK van 2017

Fokkerijcarrière

Na zijn sportcarrière verkaste een topfitte Cayetano van Stal Houtzager-Kayser naar Stoeterij Sterrehof in Nunspeet. Kort daarvoor was hij voor het eerst ingezet in de fokkerij. Het handjevol nakomelingen uit zijn eerste twee jaargangen bleek dermate beloftevol dat besloten werd Cayetano, die naast zijn goedkeuring bij Studbook Zangersheide inmiddels ook door het KWPN erkend was, volledig beschikbaar te stellen voor de fokkerij. Dit leverde de afgelopen jaren diverse veulens op die geselecteerd werden voor veulenveilingen en daar succesvol zijn verkocht. Inmiddels hebben zijn oudste nakomelingen een veelbelovend debuut in de ring gemaakt en heeft zijn kleine, eerste jaargang ook al een aangewezen hengst opgeleverd. Voor komend seizoen zal er sowieso nog diepvriessperma van deze genetische tophengst beschikbaar zijn bij Holstud.

Energieke verschijning

Tot op de laatste dag dat Cayetano bij ons was, hebben we mogen genieten van zijn prachtige, energieke verschijning. Zijn overlijden kwam dan ook onverwachts, maar de wetenschap dat hij niet heeft geleden verzacht veel. Het is nu aan zijn nakomelingen om de nalatenschap van hem voort te zetten. Cayetano, bedankt voor alles!


Cayetano op Stoeterij Sterrehof

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier