Sterrehof’s Edinus piekt in GP Amsterdam

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Knappe vijfde plaats voor Edinus en Marc tijdens jubilerend Jumping A’dam

Het paardensportfestijn dat Jumping Amsterdam heet zit er alweer op. De editie van dit jaar ging als extra feestelijk in de boeken vanwege het 60-jarige jubileum. Deze zogenaamde Diamond Edition werd extra opgeluisterd met de terugkeer van de wereldbekerwedstrijd in de RAI. Na hun prachtige tweede plek in de wereldbeker van Basel was er voor Marc en Sterrehof’s Calimero veel aan gelegen om ook voor eigen publiek goede sier te maken in deze kwalificatieproef van de West-Europese liga. Ons topduo imponeerde opnieuw, maar strandde onder het toeziend oog van een duidelijk meelevende Koning Willem-Alexander helaas in het zicht van de haven, toen de balk op hindernis 10 genadeloos viel. Meer dan een vijftiende plek en twee wereldbekerpunten als troostprijs zaten er dit keer niet in.

Sterrehof’s Cayetano Z bleef met Julia buiten de punten. Zij kenden op vrijdagavond een prima optreden door in de 1.50m RAI Amsterdam Prize alle balken in de lepels te laten en enkel de toegestane tijd nipt te overschrijden.

Zinderende barrage

Net als voorgaande jaren ondersteunden we tijdens deze editie de Grote Prijs, samen met Anemone Horse Trucks. Na de zege van Calimero en Marc in 2018 leverde deze toprubriek ook dit jaar voor volle tribunes een prachtig resultaat op. Sterrehof’s Edinus sprong al vroeg in de GP naar een overtuigende nulronde en wist dit kunststukje met Marc te herhalen in de barrage. Enkel op snelheid werd ons duo verslagen, wat een vijfde plaats opleverde als eindresultaat. Winnaar van de Anemone Horse Trucks Grand Prix van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof werd na een zinderende barrage de Fransman Simon Delestre met Hermes Ryan.

‘Heel mooi’

Marc toonde zich na afloop blij met het sterke optreden van Edinus: ‘Dit was echt een dikke proef. Ik had hier op voorhand niet veel nullers verwacht en die kwamen er ook niet. Edinus sprong twee keer heel goed. Oké, hij is niet de snelste en ik wist dat het lastig werd met die andere snelle jongens in de barrage, maar om hier vijfde te worden in deze Grote Prijs is na de zege van vorig jaar wel heel mooi!’

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier