Sterrehof’s Felisimo in de prijzen op Hippiade

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Succesvolle combinatie van sport en fokkerij voor Felisimo

Dit weekend kwam Sterrehof’s Calimero met Marc in actie tijdens de CSI5* Brussels Stephex Masters. Ons duo kwam in de selectieve basisomloop van de Grote Prijs net tekort om zich bij de slechts zes foutlozen te voegen. Calimero kreeg één spijtige springfout en kwam daarnaast een seconde tekort in het basisparcours om zich nog net bij de prijswinnaars met vier strafpunten te voegen.

Snelste in de barrage

Dat betekent dat we afgelopen weekend het mooiste resultaat konden noteren tijdens de Hippiade in Ermelo. Sterrehof’s Felisimo had zich met Edward van den Bragt via een tweede plaats op de provinciale kampioenschappen van Gelderland overtuigend geplaatst voor het jaarlijkse, nationale kampioenschap in de breedtesport. Ook op het KNHS Centrum liet onze combinatie zien een serieuze greep naar de titel in de klasse M te ambiëren. Met twee foutloze omlopen waren de kansen op eremetaal nog altijd springlevend. In de barrage reed Edward op het scherpst van de snede, wist hij ook daadwerkelijk de snelste tijd te realiseren, maar kon de nul niet opnieuw worden gehouden. Met een achtste plek werd het Hippiade-avontuur met een volgprijs afgesloten. De titel was hier voor Kimberly Loos met Minerva AEG.

Embryo’s van Sterrehof’s Cayetano

Naast de prima sportieve prestaties valt er ook op fokkerijgebied mooi nieuws te melden rondom de met veel instelling gezegende Felisimo. Afgelopen seizoen werd de genetisch interessante, nog jonge Sterrehof’s Opium-dochter, die internationaal op 1.40m-geklasseerd is, voor het eerst ingezet in de fokkerij. Dit leverde twee embryo’s op van de eveneens dit jaar voor het eerst in de fokkerij ingezette Sterrehof’s Cayetano Z. De beide embryo’s zijn succesvol overgeplaatst, waarmee Felisimo op mooie wijze de sport en fokkerij heeft weten te combineren.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier