Sterrehof’s Opium is niet meer

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Olympische hengst op 28-jarige leeftijd overleden

Spijtig genoeg hebben we onverwachts afscheid moeten nemen van Sterrehof’s Opium. Ondanks zijn zeer respectabele leeftijd van 28 jaar was onze voormalige Olympische topper nog altijd fit en wees tot afgelopen weekend er niets op dat we dit droevige nieuws zouden moeten melden. Een ongelukkig moment in de wei heeft ervoor gezorgd dat Opium zich blesseerde en deze blessure bleek, ook met oog op zijn leeftijd, dermate ernstig dat een rustig heengaan de beste keuze was die we nog voor hem konden maken.

Speciale plek in ons hart

Zoals bekend had Sterrehof’s Opium – koosnaam Joop – altijd al een zeer speciale plek in ons hart. Hij stond aan de basis van de samenwerking die we met Marc Houtzager hebben, en was als een rode draad in ‘het verhaal Stoeterij Sterrehof’, dat inmiddels zeventien jaar oud is. Met oog op de aangekondigde verkoop van ons bedrijf in Nunspeet zit er zelfs enige symboliek in het moment waarop we afscheid van deze topper hebben moeten nemen.

Dank voor alles!

De herinneringen aan hem zullen we blijvend koesteren. De prachtige momenten die hij ons gegeven heeft zijn talrijk: zijn sterke optredens tijdens de Olympische Spelen van 2008, de zes jaar achterheen dat hij succesvol deelnam aan CHIO Aken, de zeges in diverse Grote Prijzen en in de landenwedstrijd van Calgary, zijn vijfde plaats in Rotterdam op achttienjarige leeftijd, zijn publieke afscheid op Jumping Amsterdam een half jaar later, en niet te vergeten al die keren dat we hem als symbool van de eeuwige jeugd vol energie hebben gezien in de wei na zijn lange carrière. Helaas kon de hengst, die uitblonk in vechtlust, instelling en hardheid, de hindernis nu niet meer overwinnen. Opium bedankt voor alles. We gaan je missen!

Ivo en Ellen Campagne

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier