Te koop: genetische topmerrie Henna S, drachtig van Cayetano Z *VERKOCHT*

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Unieke kans: dochter van Sterrehof’s Ushi én nakomeling van Sterrehof’s Cayetano Z ineen

Met de verkoop van de achtjarige Henna S bieden we een unieke kans om een van de topmerries van Stoeterij Sterrehof te bemachtigen. Henna is daarnaast in april uitgeteld van Sterrehof’s Cayetano Z, de genetisch eveneens zeer interessante Grand Prix-hengst, van wie in 2019 de eerste zeven veulens zijn geboren!

1.60m Grand Prix-genen

Henna S (foto) is zelf een aansprekende, sterk gemodelleerde, 1.70m metende merrie. Ze is een dochter van Sterrehof’s Opium, de hengst die met Marc Houtzager tot op 19-jarige leeftijd op het hoogste niveau liep, in 2008 zevende werd op de Olympische Spelen en liefst zes jaar op rij succesvol deelnam aan CHIO Aken.

Bij Henna komen we vervolgens ook Grand Prix-genen tegen bij moeder Sterrehof’s Ushi. De dochter van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles, liep landenwedstrijden op het hoogste niveau met Julia Houtzager-Kayser en werd onder meer tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Ushi wordt op onze stoeterij ingezet voor de fokkerij. Haar eerste nakomeling, Goliath S (2011) is al op internationaal 1.45m-niveau geklasseerd.

Narcotique de Muze moederlijn

De moederlijn van Henna S behoort tot een van de allerbeste uit de internationale sport. Zo zien we in de derde generatie Narcotique de Muze II (v. Darco), met Eric Lamaze actief op Grand Prix-niveau en moeder van meer dan tien internationale paarden, waaronder vijf op 1.60m-niveau. Vervolgens komen we de net zo beroemde Querly Chin (v. Chin Chin) tegen, eveneens geklasseerd op het allerhoogste niveau en moeder van vijf 1.60m-paarden, waaronder Walnut de Muze (Harrie Smolders).

Kleinzoon Ratina Z

Dankzij de combinatie met Sterrehof’s Cayetano Z komen bij Henna’s veulen twee van de beste Belgische moederlijnen samen. Cayetano (v. Caretano Z) is namelijk een kleinzoon van niemand minder dan Ratina Z. Deze legendarische merrie won gouden medailles op de Olympische Spelen, het WK en EK en zegevierde in wereldbekerfinales.
Zelf presteert Cayetano met Julia Houtzager-Kayser al jaren op het hoogste niveau. Het duo behaalde diverse ereplaatsen in aansprekende Grote Prijzen, nam deel aan het EK in 2017 en excelleerde in de FEI Nations Cup finale van 2018 in Barcelona.

Afgelopen jaar zijn de allereerste nakomelingen van Cayetano geboren, vijf daarvan zijn in bezit van Stoeterij Sterrehof, een van Marc Houtzager en een van Willem Greve.

Interesse?

Bij serieuze interesse kan voor meer informatie over Henna S contact worden opgenomen met Edward van den Bragt via tel. nummer: +31 (0)6 50 59 99 98

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier