Terugblik op 2023

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

10 opvallende momenten uit het afgelopen jaar

Op de valreep van 2023 blikken we graag nog even terug naar het afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van tien opvallende momenten, veelal hoogtepunten, zoals zeker ook de afsluiter van dit jaar, maar ook met een droevig moment en een op andere wijze memorabel moment voor ons.

29 januari
Jumping Amsterdam weer op de kalender
Drie jaar na die prachtige overwinning van Marc en Sterrehof’s Dante stond Jumping Amsterdam eindelijk weer op de kalender. Het topevenement, dat wij zo’n warm hart toedragen, zorgde ook tijdens de eerste postcorona editie voor geweldige sfeer en prachtige sport en voelde daarmee weer als vanouds!

19 februari
Zege voor Dante in Oliva
Marc en Sterrehof’s Dante lieten zich van hun beste kant zien in de tweede week van de Mediterranean Equestrian Tour (MET) in het Spaanse Oliva. In de finale van de zogenaamde Gold Tour sprong onze vijftienjarige topmerrie naar de zege in deze goed bezette rubriek.

30 april
Nakomelingen Cayetano maken wedstrijddebuut
De allereerste nakomelingen van Sterrehof’s Cayetano Z maakten hun wedstrijddebuut met stalruiter Edward van den Bragt. Hij reed onder meer op de thuiswedstrijd in Nunspeet fijne rondjes met de goed springende, vierjarigen Chapeau S Z en Cover Girl.

29 mei
Dante en Marc winnen GP Wiesbaden
Op deze memorabele dag in mei wisten Sterrehof’s Dante and Marc de bekende Grote Prijs van Wiesbaden aan hun palmares toe te voegen. Een werkelijk uit het boekje gereden barrage vormde de sleutel tot dit mooie succes, waarna het Wilhelmus klonk in de prachtige entourage van het Sloss Bieberich.

18 juni
Winst in ‘eigen rubriek’ op Outdoor Gelderland
Een geslaagde editie van Outdoor Gelderland maakte ons als sponsor, eigenaar, fokker en liefhebber van de sport trots en enthousiast. Als kers op de taart won de zesjarige, door ons gefokte Mercurius S de 1.20m finale van de Sterrehof Trophy onder Maxime van Andel.

26 juni
Tweede merrieveulen voor Sterrehof’s Ushi
Met de geboorte van een royaal, aansprekend merrieveulen uit de combinatie Sterrehof’s Ushi en Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) sloten we ons fokkerijseizoen af. Eerder konden we al een eveneens aansprekend en genetisch nauw verwant merrieveulen verwelkomen van Ushi en Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky).

22 september
Stoeterij Sterrehof in de verkoop
Nadat zij ruim vijftien jaar lang Stoeterij Sterrehof naar diverse successen in de sport hebben geleid, is het moment voor Ivo en Ellen Campagne daar om hun paardenbedrijf (openingsbeeld) te verkopen. Hoewel met de verkoop een duidelijke stap wordt teruggezet, betekent dit geen afscheid van de paardensport en de ondersteuning van Stal Houtzager-Kayser.

6 oktober
Nafok Ushi gewild op topveilingen
De nafok van Sterrehof’s Ushi bleek opnieuw gewild. Op de Flanders Foal & Embryo Auction werd een embryo (v. Balou du Reventon) voor €23.000,- verkocht en Comme Ci Comm Ca (v. Comme Il Faut, foto) voor €28.000,-. Op de Zangersheide Quality Auction kwam Bella Ushi S Z (v. Balou du Reventon) tot €32.000,- en een eerder door ons verkocht embryo (v. Chacco Blue) kwam uit op €48.000,-.

24 november
Sterrehof’s Cayetano Z onverwachts overleden
Op bijna twintigjarige leeftijd is Sterrehof’s Cayetano Z spijtig genoeg overleden. Onze prachtige topper en kleinzoon van de beroemde Ratina Z behoorde lange tijd tot de boegbeelden van Stoeterij Sterrehof. Hij kende een glansrijke carrière onder het zadel van Julia Houtzager-Kayser en zette deze lijn vervolgens voort in de fokkerij.

10 december
Unieke hattrick in Salzburg
Het laatste hoogtepunt zijn er eigenlijk drie in een! Tijdens de Amadeus Horse Indoors won Marc alle hoofdrubrieken waarin hij aan de start kwam. Allereerst was daar de zege in het Championat voor de bijna zeventienjarige Sterrehof’s Calimero, gevolgd door de 2* Grote Prijs met de pas achtjarige Klasse EB en als climax de zege in de Grote Prijs van de stad Salzburg met Sterrehof’s Dante.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier