Terugblik op een bijzonder jaar

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Aaneenschakeling van hoogtepunten in 2017

Op de valreep van 2017 is het een ideaal moment om nog eens terug te blikken naar wat voor Stoeterij Sterrehof op meerdere fronten een bijzonder jaar is geworden. Sportief gezien kunnen de afgelopen twaalf maanden sowieso met goud omrand de boeken in. Misschien wel illustratief was dat direct het eerste concours prachtig succes opleverde. Marc en Sterrehof’s Calimero wonnen in januari de Grote Prijs van Drachten, terwijl Julia en Sterrehof’s Cayetano Z vierde werden. Het resultaat vormde de opmaat voor meer moois dat nog in het verschiet lag, en dit alles in een jaar waarin Stoeterij Sterrehof haar tienjarig jubileum mocht vieren.

Kort na Drachten was het tijd voor Jumping Amsterdam, een van de concoursen die we graag ondersteunen, zoals ook in 2017 het geval was. Min of meer gelijktijdig met de start van Jumping ging onze geheel vernieuwde website in de lucht. Aan de hand van deze upgrade ten opzichte van de vorige site kunnen we onze bedrijfsvisie en de paarden nog beter op digitale wijze voor het voetlicht brengen.

Historisch

Een sterk indoorseizoen werd in maart op passende wijze afgesloten met een bijzonder succesvol Indoor Brabant en ook in de buitenlucht knalde Marc met onze paarden uit de startblokken. Tijdens het NK in Mierlo leverde dit de gouden medaille op met Calimero en een vierde plaats met Sterrehof’s Baccarat. Historisch voor ons, en voor Marc die een eerste nationale springtitel aan zijn palmares kon toevoegen. Na Mierlo stoomde Calimero door en bleef ook Baccarat succesvol in Grote Prijzen.


Ondertussen vierden wij eind mei het tienjarige bestaan door middel van een eigen landelijk concours op ons terrein. Tijdens deze wedstrijd voor combinaties uit de basis vielen mooie prijzen én tickets te verdienen voor de Stoeterij Sterrehof Trofee op Outdoor Gelderland. Want ook dit jaar ondersteunden we het internationale concours op Papendal, opnieuw een geslaagd evenement, dat we al lang een warm hart toedragen.

Déjà vu

Kort na Outdoor Gelderland volgde in juli nieuw, bijzonder mooi succes. Naar eigen zeggen voor Marc zelfs hét sportieve hoogtepunt van 2017. Hij eindigde met Calimero op het CHIO Aken als derde in de Grote Prijs der Grote Prijzen en dit kort nadat het duo ook al derde was geworden in de hoofdrubriek van CHIO Rotterdam.

Daarna was er een déjà vu van Drachten tijdens CSI Ommen. Marc en Calimero wonnen er de Grote Prijs en Julia en Cayetano Z eindigden kort achter hen. Alsof het niet op kon, wisten beide duo’s zich te plaatsen voor het EK in Gothenburg, waardoor Stoeterij Sterrehof voor het eerst sinds 2009 weer met twee combinaties vertegenwoordigd was op een groot kampioenschap. Het EK verliep wisselend en niet met het gehoopte succes, maar in Barcelona volgde een mooie revanche voor het Nederlandse team, met Marc en Calimero in de gelederen. Het werd Oranje boven in Spanje na winst in de FEI Nations Cup Finale. De spreekwoordelijke kers op de taart van een topseizoen!

2018

Ook tijdens de eerste helft van het huidige indoorseizoen werden opnieuw mooie resultaten geboekt die het nodige beloven voor 2018. Een bijkomende opsteker dit jaar waren de goede prestaties en leercurve van jonge Sterrehof internationals zoals Dante, Edinus en Eddie Blue. En aangezien de jeugd de toekomst heeft, zijn we ook te spreken over de ontwikkelingen van onze jongste lichting wedstrijdpaarden. Natuurlijk mogen we daarbij de potentie van de opfok en de dit jaar geboren veulens niet vergeten.

Meer dan genoeg dus om niet alleen zeer tevreden achterom te kijken, maar ook vol goede moed naar 2018. We zullen komend jaar opnieuw aftrappen in Drachten om daarna de focus te verleggen naar Jumping Amsterdam en de mede door ons ondersteunde Grote Prijs.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier