Terugblik op Concours Hippique Stoeterij Sterrehof

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Geslaagde editie jubileumconcours Stoeterij Sterrehof

Hoe vier je het tienjarig jubileum van een bedrijf dat de vaderlandse springsport, van basis tot en met internationaal niveau, een bijzonder warm hart toedraagt? Met een eigen landelijk concours! Toen het idee werd geopperd, sprak het ons direct aan en op dinsdag 30 mei was het dan zover. De deuren gingen voor een ieder open op ons bedrijf en voor één dag werd Stoeterij Sterrehof omgeturnd tot concoursterrein. Mede dankzij het goede werk van EQ International was het resultaat een strak georganiseerde wedstrijd, volop voorzien van het belangrijkste ingrediënt: prachtige sport geleverd door de deelnemende ruiters en paarden.losrijterrein

‘Super georganiseerd’

Dit zagen we direct in de openingsrubriek, de klasse M. In de barrage werd op het scherpst van de snede gestreden om de zege en de drie te verdienen startplekken voor de Stoeterij Sterrehof Trofee op Outdoor Gelderland. Uiteindelijk bleek niemand opgewassen tegen het barragegeweld van Laura Slagter en haar pijlsnelle La Serena (v. Quidam’s Rubin). Zij reed met seconden voorsprong naar de winst en plaatste zich met tweede troef Camiraroos Z  ook nog op plek vier. Een enthousiaste Laura: ‘Toen ik hoorde dat er op Stoeterij Sterrehof een concours was, zei ik direct: “Kom daar gaan we heen!” Het is hier een hele mooie accommodatie en alles is super georganiseerd. En dan ook nog met dit als resultaat met mijn twee paarden. Voor La Serena was het de laatste wedstrijd in de M. Ze heeft dit jaar vier keer outdoor gelopen en vier keer gewonnen. Natuurlijk starten we nog wel op Outdoor Gelderland in deze klasse. Dat laat ik niet schieten. En nu weer vlug naar huis. Het is allemaal hobby voor mij en ik moet nog naar mijn werk!’

Watervlugge merrie

Een passend vervolg kwam er in de klasse Z. De zege belandde hier in de Belgische handen van Thomas Mertens (foto onder). De stalruiter van Hoeve de Grient troefde de concurrentie af met zijn watervlugge merrie Blom’s Ascanalien Z (v. Asca Z), tot vreugde van de enthousiast meelevende eigenaar Rinus Blom. Naast plaatsing voor de Stoeterij Sterrehof Trofee viel ook hier de winnaar een extra bonus ten deel: een dekking van Sterrehof’s Opium, waarvoor een cheque uitgereikt werd door Ivo Campagne.winnaar klasse Z

De competitie vervolgde met een mooie ontknoping in de klasse ZZ. Slechts twee deelnemers hielden tweemaal de nul en het was Samantha Bos die met Beasley G (v. Quasimodo Z) aan het langste eind trok. Weliswaar in deze klasse geen ticket voor de Stoeterij Sterrehof Trofee, maar wel mooie geldprijzen plus natuurlijk de dekking van Opium als bonus voor de winnaar.

Familiefeestje

De dag zou uiteindelijk eindigen met een familiefeestje. Zowel in de klasse B als L prijkte de achternaam Veenstra bovenaan de uitslagenlijst. De pas 11-jarige Hilde Veenstra (openingsfoto) won op dominante wijze de B met haar schimmelmerrie Essensial Toltien (v. Cardento). De jongste deelnemer op het concours verdiende met haar fijne wijze van rijden 81,5 punten voor stijl en kreeg naast de geldprijs en statiedeken een cheque uitgereikt voor een te besteden dekking van onze andere tophengst, Sterrehof’s Great Blue.

Deze hengst kan door de familie Veenstra zelfs tweemaal worden ingezet, aangezien Hilde’s broer Gerrit de klasse L met de merrie D. Hollandian Toltien (v. Hold up Premier) op zijn naam wist te schrijven. Deze combinatie gaan we tevens terugzien op Outdoor Gelderland, aangezien er net als in de klasse M en Z ook hier drie tickets te verdienen waren voor de Stoeterij Sterrehof Trofee.

De volledige uitslagen vind je hier:
Uitslag klasse M
Uitslag klasse Z
Uitslag klasse ZZ
Uitslag klasse B
Uitslag klasse L

De onderstaande namen wisten zich na ons concours te plaatsen voor de Stoeterij Sterrehof Trofee. In totaal zijn er 8 selectiewedstrijden voor deze landelijke rubriek op Outdoor Gelderland.

Klasse L:

  1. Gerrit Veenstra/D. Hollandian Toltien
  2. Talessa de Jong/Boogiewoogie
  3. Djairo de Glee/Guss BB

Klasse M:

  1. Laura Slagter/La Serena
  2. Merle Tasche/Gennie
  3. Kristy Rorije/Cinco W

Klasse Z:

  1. Thomas Mertens/Blom’s Ascanalien Z
  2. Danny Schaper/Guidam’s Willow the Second
  3. James Paterson-Robinson/Coral Estate Fullspeed

(foto’s: Frentz Fotografie)

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier