Terugblik op Outdoor Gelderland

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Prachtige sport op weer een geslaagde editie van Outdoor Gelderland

Het zit er weer op. Vijf dagen lang hebben we kunnen genieten van prachtige paardensport op Outdoor Gelderland! Het concours op Papendal bij Arnhem behoort tot de evenementen in Nederland die wij als Stoeterij Sterrehof een warm hart toedragen en net zoals voorgaande edities hadden we ook dit jaar onze naam verbonden aan een aantal rubrieken. Direct op woensdag stond de finale klasse Z van de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee op het programma. In deze rubriek werd op het scherpst van de snede gestreden, maar uiteindelijk was niemand opgewassen tegen Lars Kuster en Tennessee V. Met een tijd van 36,14 sec. troefden ze royaal de overige negen dubbel nullers af in de barrage.

Het resultaat vormde de aftrap van meer moois dat nog komen zou. Zo stond er een dag later geen maat op Kimberly van Engelen en Belle Chance in de finale van de klasse M. Zij snelden naar een messcherpe barragetijd van 31,42 sec. en hielden daarmee de nummers twee bijna drie seconden achter zich!

Talentvolle merrie

Op vrijdag konden we genieten van onze nieuwe aanwinst Sterrehof’s Dante (foto) die op Outdoor Gelderland voor het eerst internationaal in actie kwam met Julia Houtzager-Kayser. De nog maar negenjarige dochter van Canturano liet een prima indruk achter in de Medium Tour rubriek op 1.40m en hield tweemaal de nul. Een mooie start van een talentvolle merrie waar we nog veel plezier aan hopen te beleven!
In de avond stond de Stoeterij Sterrehof Six Bar op het programma en hier kwam een ondertussen bekende naam bovendrijven. De uit de regio afkomstige Lars Kuster ging er opnieuw met de hoofdprijs vandoor in een door ons gesponsorde rubriek, maar moest dit keer de zege wel delen. Lars overwon met Cassandra de steilsprong op een hoogte van 2 meter en hetzelfde kon gezegd worden van Kim Emmen met Delvaux.

Felicitatie

Het zou niet de laatste gedeelde zege worden van deze editie, maar voordat het zover was, zagen we eerst op zaterdag Julia een knappe derde plaats behalen met Sterrehof’s Cayetano Z in de finaleproef van de Medium Tour en konden we op zondag genieten van de strijd in de klasse L van de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee. Deze rubriek viel na een spannende barrage, waarin de verschillen bovenin het klassement klein waren, in handen van Dianthe Meij en Zerrany.

Een felicitatie voor de winnaars van al ‘onze’ rubrieken is hier nog eens op zijn plaats en hetzelfde geldt voor Bart Bles en de Amerikaan Wilton Porter. Zij maakten deze prachtige editie van Outdoor Gelderland helemaal onvergetelijk doordat zij de winst deelden in de Grote Prijs na exact dezelfde tijd te realiseren in de barrage.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier