Update van het fokkerijseizoen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Vijf merrieveulens en zeven drachtigheden in 2018

Het fokkerijseizoen zit er alweer op. Tijd dus om de balans op te maken. Allereerst heeft dit jaar ons vijf bijzonder interessante merrieveulens gebracht. Twee zijn afkomstig uit onze eigen fokkerij, beide van dezelfde moeder en toevallig ook nog op dezelfde nacht geboren. De aansprekende Agolina Z (foto) is een dochter van de hengst Aganix du Seigneur en tot stand gekomen via embryotransplantatie bij de internationale sportmerrie Sterrehof’s Centolina (v. Cento). Centolina schonk zelf het leven aan Next Lina, een nakomeling van de hengst Eldorado van de Zeshoek.

Verwant aan Calimero

Naast deze twee zijn er nog drie aangekochte merrieveulens. Samen met Stal Houtzager-Kayser werd Noah W (fokker Benny Wezenberg) verworven tijdens de Borculo JST Veulenveiling. Deze dochter van tophengst Quabri de l’Isle is vanuit de moederlijn duidelijk verwant aan Sterrehof’s Calimero, aangezien haar moeder Benthe W een driekwart volle zus is van onze topper. Genetisch interessant is zeker ook de op Veulenveiling Prinsjesdag verworven Sublime Prinseveld DSC (fokker Stal Prinseveld). Zij is gefokt uit de moeder van Chapeau TN (v. Clearway), en met Lavallino ter Klomp (v. Clearway) als vader een driekwart volle zus van deze talentvolle KWPN-gekeurde hengst. Tot slot konden we dit jaar een nieuwe nakomeling van de merrie Desca (v. Numero Uno) verwelkomen. Dit fokproduct van Gait Kouwen is een dochter van Quabri de l’Isle en een halfzus van de eveneens in ons bezit zijnde talenten Ivo-c en Joint (beide van Sterrehof’s Opium).

Embryo’s van Cayetano

Bijzonder interessant dit jaar was de inzet van Sterrehof’s Cayetano Z in onze eigen fokkerij. De topper van Julia Houtzager zal in 2019 zijn eerste nakomelingen gaan geven, en niet van de minste merries. De combinatie van Cayetano met Sterrehof’s Ushi (2x), Sterrehof’s Felisimo (2x) en Sterrehof’s Centolina leverde via embryotransplantatie vijf drachtigheden op. Daarnaast is een draagmoeder drachtig van de combinatie Quabri de l’Isle en Centolina en hebben we een merrie drachtig van een embryo uit de combi Cornet du Lys en Ushi.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen enkele van de hierboven genoemde embryo’s op korte termijn ter veiling worden aangeboden. Binnenkort meer hierover.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier