Weideseizoen weer begonnen voor de opfok

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Jaarlingen en tweejarigen naar de wei gegaan

De jaarlingen en tweejarigen zijn deze week weer de wei opgegaan. Voor de paarden zelf is het natuurlijk een heerlijk moment, maar ook voor ons als liefhebber blijft het mooi om te aanschouwen.

We proberen de opfok altijd in de eerste week van mei op de wei te zetten, mits het weer het toelaat en het gras voldoende is gaan groeien. Het sein stond afgelopen week figuurlijk en dus ook letterlijk op groen en de reeds ontwormde en door de smid bekapte paarden waren er helemaal klaar voor.  Ze kunnen nu tot midden oktober in de weide blijven, nadat ze in de winterperiode bij ons in de opfokstallen hebben gestaan en dagelijks in de paddock werden gezet.

Paardengras

Het op de weide zetten, gebeurt bij ons altijd in kleine groepjes, vanzelfsprekend gescheiden op geslacht en ook op leeftijd. De jaarlinghengsten en tweejarige hengsten houden we apart, vanwege de toenemende dominantie bij de tweejarigen. De merries lopen in eerste instantie nog gescheiden op leeftijd, maar die zetten we vrij snel bij elkaar.

In totaal hebben we 15 hectaren tot onze beschikking, genoeg voor de paarden en de ruwvoerwinning voor de winterperiode.  Voor de paarden verdelen we de weiden in diverse percelen, zodat ze van een kale weide weer naar een nieuwe kunnen. Een deel van het land is ingezaaid met speciaal paardengras, onder andere met veel klaver erin. Eens in de twee jaar laten we grondmonsters nemen om de kwaliteit van het gras te kunnen bewaken.

Dazen

Stoeterij Sterrehof is vrij dicht bij het Veluwemeer gelegen en doordat er regelmatig best veel wind bij ons staat, is er relatief weinig overlast van ongedierte. De laatste jaren lijken de dazen wel wat in aantal toe te nemen, vandaar dat dazenvallen ook bij ons uitkomst bieden.

Dagelijks worden de paarden op de weide even gecheckt. Gelukkig is er meestal niet veel aan de hand en het is vooral mooi om te zien hoe ze juist in deze periode extra doorontwikkelen.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier