Wereldbekerconcours met twee gezichten

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc in de prijzen met alle drie de paarden

Het wereldbekerconcours van Verona begon bijzonder voortvarend voor Marc en onze paarden. Op de openingsdag stonden drie rubrieken op het programma en evenzo vaak mocht Marc zich melden voor de prijsuitreiking. In de tweefasen openingsrubriek op 1.45m werd afgetrapt met een mooie zevende plaats voor Sterrehof’s Bylou (foto). In de rubriek daarna volgde een toptienklassering voor Edinus. De pas achtjarige zoon van Padinus, die we in gezamenlijk eigendom hebben met Stal Houtzager-Kayser, had zich al vaker bewezen op 1.50m niveau en toonde ook in deze proef direct op tijd zijn kunnen met een achtste plek. De spreekwoordelijke kers op de taart volgde in de avonduren, met een prima optreden van Sterrehof’s Calimero in een 1.55m-rubriek met barrage. Na twee vlekkeloze rondjes posteerde onze tienjarige klasbak zich op een uitstekende vijfde plaats.

Niet met lege handen

Een dag later was het opnieuw raak. Bylou maakte haar reputatie als prijzenpakker waar en snelde met Marc naar een derde plaats in de 1.45m-proef direct op tijd. Spijtig genoeg kon vervolgens de succeslijn niet worden voortgezet. Edinus deed weliswaar nog waardevolle ervaring op, maar wist de nul niet meer te houden. Voor Calimero ging feitelijk hetzelfde op tijdens zijn eerste optreden in een wereldbekerwedstrijd, die overigens op bijzonder knappe wijze gewonnen werd door Maikel van der Vleuten en Verdi.

Het vijfsterrenconcours van Verona liep aldus voor ons uit op een wedstrijd met twee gezicht, maar zeker niet eentje waar we met lege handen van huiswaarts keerden.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier