Zoon van Cayetano naar KWPN verrichtingsonderzoek

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Direct succes voor eerste jaargang Sterrehof’s Cayetano Z

De driejarige hengst On My Mind werd vandaag tijdens de KWPN Hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dit mooie resultaat betekent direct succes voor de allereerste  jaargang van onze Grand Prix-hengst Sterrehof’s Cayetano Z (foto). On My Mind werd door springruiter Willem Greve gefokt uit de 1.60m-merrie Dolores MB (v. Thunder van de Zuuthoeve).

De royale hengst liet een machtige indruk achter op de sprong en toonde een sterke galoppade. Juryvoorzitter Cor Loeffen toonde zich enthousiast in zijn commentaar: “Deze zoon van Cayetano springt met een goede techniek en veel reflexen. Hij is duidelijk royaal ontwikkeld, maar toont wel het overzicht en de voorzichtigheid die we willen zien bij een springpaard.”

Exclusieve jaargang

De eerste jaargang van Cayetano telt slechts zes nakomelingen. Buiten de genoemde On My Mind zijn vijf van deze driejarige talenten geboren en aanwezig op Stoeterij Sterrehof (zie jaargang 2019).

Onze tophengst is de eerste jaren beperkt ingezet in de fokkerij. Zijn nafok bleek dermate te overtuigen dat we hem sinds vorig jaar volledig beschikbaar hebben gesteld aan de fokkers. Meer hierover op de speciale pagina over Sterrehof’s Cayetano Z.

Kleinzoon Ratina Z

Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z) liep op het allerhoogste niveau en deed dit met succes en vele jaren onder het zadel van Julia Houtzager-Kayser. De zowel bij het KWPN als Zangersheide gekeurde hengst kent daarnaast een zeer interessante afstamming als kleinzoon van de legendarische Ratina Z. Haar dochter Calipa Z gaf liefst acht internationale springpaarden, waarvan er vier op 1.60m geklasseerd zijn. De meest succesvolle: Sterrehof’s Cayetano Z!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier