Calimero 2e in landenwedstrijd La Baule!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc en Calimero leveren knappe bijdrage aan tweede plek voor Nederland

Het Nederlandse team is uitstekend uit de startblokken geschoten in de Longines FEI Nations Cup. Tijdens het gerenommeerde concours van La Baule wist Oranje een prachtige tweede plaats te veroveren, mede dankzij een sterke nulronde van  Sterrehof’s Calimero en Marc in de tweede manche.

Sterk team

Rob Ehrens had van tevoren aangegeven meteen met een sterk team voor de punten te willen gaan in deze prestigieuze competitie en het door hem geselecteerde viertal logenstrafte deze woorden niet in de Franse kustplaats. Direct in de eerste manche realiseerde Nederland al een prima uitgangspositie, mede dankzij nulronden van Frank Schuttert met Chianti’s Champion en Harrie Smolders met Don VHP Z. Ook Calimero was in goeden doen, maar vijf strafpunten voor een springfout en overschrijding van de tijd waren er net één te veel om als score mee te tellen. Dit vlekje werd in het tweede bedrijf vakkundig weggepoetst met een overtuigende nulrit, waarna Smolders de klus vakkundig klaarde en Nederland op één strafpunt van de winnende Brazilianen als tweede eindigde.

Het resultaat leverde direct een berg punten op voor het klassement in de Europese landendivisie 1 en vormde een eerste mooie stap op weg naar klassering voor de finale in Barcelona, waar vorig jaar de titel door bijna hetzelfde team werd gewonnen!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier