Calimero dubbel nul voor Nederland in Rotterdam!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc en Calimero leveren stevige bijdrage aan derde plek voor Nederland

Sterrehof’s Calimero en Marc stonden er opnieuw op het moment dat het moest gebeuren. Tijdens de Longines FEI Nations Cup van CHIO Rotterdam sprong ons topduo naar twee loepzuivere nulronden. Ze leverden daarmee een stevige bijdrage aan de (gedeelde) derde plaats van Nederland.

Prinses Beatrix

Het voltallige team dat vorig jaar nog de FEI Nations Cup Finale in Barcelona won, kwam in Rotterdam in actie voor ons land. Naast Marc en Calimero wisten ook Harrie Smolders en Don VHP Z N.O.P. tweemaal de nul te houden, wat verder door slechts vier andere combinaties van de in totaal 32 starters lukte.

Al in de eerste manche toonde een supervoorzichtige Calimero zijn klasse, onder het toeziend oog van onder meer een fanatiek meelevende Prinses Beatrix. Ook in de tweede omloop had onze elfjarige topruin niets aan vechtlust ingeboet, met een weer sterk rijdende Marc. Dit alles leverde een vlekkeloos optreden op in deze zo belangrijke landenwedstrijd, die Nederland punten opleverde richting titelverdediging in Barcelona.

‘Mede dankzij de andere paarden’

Marc stak na afloop zijn trots over het sterke optreden van Calimero niet onder stoelen of banken. ‘Ik ben super tevreden. Hij sprong echt heel goed! Het was jammer dat er niet meer inzat qua teamresultaat, maar je weet dat het zo kan lopen in een landenwedstrijd. Met Calimero heb ik de afgelopen dagen hiernaar toegewerkt. Dat is goed te managen met hem en daaruit zie je dat hij nog altijd meer ervaren wordt. Hij springt echt zoveel nulronden de laatste tijd! Dat is zijn verdienste, maar ook dankzij de andere paarden die ik naast Calimero kan inzetten. En zij presteren eveneens echt goed. Baccarat had ik hier voor de Grote Prijs ingezet. Hij had weliswaar een balk, maar gaf weer een goed gevoel.’

De wedstrijd in Rotterdam geldt als belangrijk ijkpunt richting de WEG in Tryon. Marc kan niet ontkennen dat hij op schema ligt. ‘Zeker, we staan er goed voor, maar we hebben nog even te gaan. Calimero krijgt nu een week rust en dan gaan we naar Parijs, dan weer een week rust en daarna volgt Aken.’ Vorig jaar behaalden Marc en Calimero nog een derde plaats in de Grote Prijs van CHIO Aken.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier