Sterrehof’s Calimero fantastisch derde in Grote Prijs Aken!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc en Calimero ook op dreef in de Grote Prijs van Aken!

Het lijkt gewoonweg niet op te kunnen met de successen van Marc en Sterrehof’s Calimero. De regerende Nederlandse kampioenen eindigden dit jaar al onder meer op de derde plaats in de Grote Prijs van Indoor Brabant en in die van CHIO Rotterdam en dit keer wisten ze dit resultaat zelfs te behalen in de Grote Prijs der Grote Prijzen, oftewel de Rolex Grand Prix van Aken!

Stevige schifting

Marc had het recent nog gezegd: ‘Calimero is voor mij een van de beste paarden van Europa en misschien wel van de wereld.’ Deze woorden vonden hun bevestiging in Aken, waar een ijzersterk veld in een traditioneel loodzware rubriek aan de start verscheen, waaronder de gehele Duitse top, de recente winnaars van de wereldbekerfinale en de nummers drie van Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Direct in de eerste omloop vond er een stevige schifting plaats. Slechts zeven deelnemers wisten alle opgaven van bouwer Frank Rothenberger te overwinnen. Hierbij ook onze eigen toppers, die hun kunnen nogmaals toonden in een opnieuw bijzonder pittige tweede omloop.

Slechts vier combinaties waren er toen nog in de running en aan Marc de lastige taak om het bal te openen in de barrage. De vakman pur sang deed dit op bekeken wijze met de nog altijd maar tienjarige Calimero, die voor de derde keer op rij alle balken in de lepels hield. Een machtig mooie derde plaats was de beloning, zelfs het beste Nederlandse resultaat sinds 2008, toen Albert Zoer deze legendarische wedstrijd wist te winnen.

Overige resultaten

Eerder in de week verliep het Aken-debuut voor Calimero nog wat ongelukkig. In de landenwedstrijd bleek er in de eerste manche bij het inkomen van de driesprong hinder van de laagstaande, net ondergaande zon. Dat het echter goed zat met de vorm bleek wel in de tweede manche, waar een prima omloop uiteindelijk niet beloond werd door een spijtige fout op de laatste hindernis.
Met onze andere topper Sterrehof’s Baccarat kwam Marc eveneens prima voor de dag. Het duo toonde dit in diverse rubrieken, met als hoogtepunt de prestatie in de prestigieuze Prijs van Noordrijn-Westfalen op vrijdag, waar ze tiende werden.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier