Calimero en Dante imponeren tijdens CHIO Twente

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof’s Calimero akelig dichtbij twee nulronden in landenwedstrijd

Dit jaar stond de landenwedstrijd van Nederland niet in Rotterdam, maar in Geesteren op het programma vanwege het naderende EK in de havenstad. Onveranderd was dat Sterrehof’s Calimero en Marc ook dit jaar op eigen bodem tot het keurcorps van Rob Ehrens behoorden. Het sterke Nederlandse team wist tijdens CHIO Twente uiteindelijk een mooie tweede plaats te behalen achter de winnende Brazilianen. Calimero droeg stevig bij aan dit resultaat. Hij opende zijn eerste landenwedstrijd van het seizoen met Marc overtuigend. Het staaltje powerspringen bracht één van de slechts vier nulritten in de eerste manche op het scorebord.

De tweede ronde liep zo mogelijk nog fijner. Nadat Calimero over de laatste sprong, keek Marc voor de zekerheid even om. Hij zag in een split second dat de balk nog in de lepels lag, stak zijn hand zegevierend omhoog, totdat de balk als in slow motion alsnog naar beneden kwam. Naast deze kleine domper, overheerst vooral het gevoel van een weer sterk presterende Calimero en Marc!

Winnende Dante

En ook Sterrehof’s Dante blijft verbazen. De elfjarige merrie liep haar eerste 1.60m-rubriek onder Marc tijdens de Grote Prijs van Twente. Dit deed ze zeker niet onverdienstelijk, en een dag later bleek er nog meer in de tank te zitten. Sterker nog, in de hoofdrubriek van de zaterdag leek er bijna geen maat op Dante en Marc te staan.  In deze 1.50m-proef direct op tijd bleef ons duo foutloos en dat in een verschroeiend tempo. De klok stond stil op 66,87 sec., bijna drie tellen sneller dan de nummers twee. De zege van Dante kwam een week na haar tweede plaats in het Championat van Villach en een kleine maand na haar zege in de Grote Prijs van Tubbergen.

Tot slot leverde Sterrehof’s Cayetano Z met Julia een nulronde af in de Grote Prijs, een resultaat dat door slechts zeven andere combinaties werd gerealiseerd. In de barrage, gewonnen door Maikel van der Vleuten met Dana Blue, verliep het echter niet naar wens, waardoor ze op de achtste plaats bleven steken.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier