Sterrehof’s Dante

Onze vaandeldragers op de internationale concoursen

Dante

(Canturano I x Phin Phin)

Kenmerken Dante

Geboortejaar: 2008
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.70m
Geslacht: Merrie
Stamboek: KWPN
Fokker: J.W.J. Soeter

Sterrehof’s Dante liet al op jonge leeftijd haar potentie zien onder het zadel van Dominique Nijhof-Roelofsen. De merrie reeg de nulronden en hoge klasseringen aaneen en vond halverwege 2017 een nieuwe partner in Julia Houtzager-Kayser. Een negenjarige Dante groeide met Julia door tot een constante factor op 1.50m-niveau en wist onder meer vierde te worden tijdens een belangrijke rubriek van het CSI Donaueschingen.

In 2018 vervolgde ze haar carrière onder het zadel van Marc. Het duo behaalde al diverse prachtige resultaten. Ze wonnen in 2019 de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen en waren eveneens winnaars in het 1.50m op CHIO Twente. Daarnaast werden ze tweede in La Coruña, Treffen, Parijs, Dortmund en Kronenberg, derde in de Grote Prijs van Gorla Minore en in de Equita Masters van Lyon en vijfde in de GCT Grote Prijzen van St. Tropez en van New York, de wereldbekers van Verona en La Coruña en in de prestigieuze Prijs van Europa op CHIO Aken. In 2020 zorgde Dante voor een nieuw hoogtepunt door de wereldbeker van Amsterdam te winnen. Later in het ‘Corona-jaar’ won ze met Marc ook de Nederlandse titel op het NK in Kronenberg.
Een jaar later maakten Marc en Dante deel uit van het winnende Nederlandse team in de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam. Mede dit resultaat zorgde ervoor dat Dante geselecteerd werd voor de Olympische Spelen van Tokio. Tijdens haar eerste grote kampioenschap eindigde ze met het Nederlandse team net buiten het podium en behaalde ze de individuele finale.
Memorabele zeges waren er ook in 2023 toen Dante na vlammende barrages de Grote Prijzen van Wiesbaden en Salzburg aan haar prachtige palmares toevoegde.

Zelfs is Dante een dochter van de sterk verervende Holsteiner Canturano I en de merrie Zidante (v. Phin Phin), op haar beurt een halfzus van de internationaal geklasseerde Campari.

Dante Canturano Canturo Cantus
Fara
Madonna Coriano
Zalme
Zidante Phin Phin Chin Chin
Miss
Abdullah
Dante Legaat
Uranta

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier