Sterrehof’s Calimero

Onze vaandeldragers op de internationale concoursen

Calimero

(Quidam de Revel x Libero H)

Kenmerken Calimero

Geboortejaar: 2007
Kleur
: Bruin
Stokmaat: 1,75m
Geslacht: Ruin
Stamboek: KWPN
Fokker: Stal Horn

Klein van naam, maar groots in zijn verschijning en daden. Dat is onze Sterrehof’s Calimero. De zoon van Quidam de Revel uit een volle zus van de hengst Ustinov is een absolute topper voor ruiter Marc Houtzager. Na een succesvol jaar in de Youngster Tour brak Calimero in 2016 door op het allerhoogste niveau. Het leverde direct een aantal opvallende resultaten op, waaronder een derde plaats in de Grote Prijs van de Longines GCT in Shanghai en een zesde plek in de Grote Prijs van Rotterdam.

Begin 2017 volgden nieuwe successen. Calimero won de Grote Prijs op Indoor Drachten en werd derde in de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant, nadat op de eerste dag van dit concours de VDL Groep Prijs al was gewonnen. Vroeg in het groene seizoen volgde een nieuw hoogtepunt op het NK in Mierlo, waar Calimero zijn berijder naar diens eerste Nederlandse titel wist te brengen. De reeks successen werd voortgezet met een tweede plek in de landenwedstrijd van Rome, een derde plek in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam, waarna een climax volgde met hetzelfde resultaat in de Grote Prijs van CHIO Aken. Kort daarna won Calimero ook nog de Grote Prijs van CSI Ommen. Voor Nederland nam hij deel aan het EK in Gothenburg, waar hij net buiten de individuele finale bleef. In Barcelona werd het seizoen in stijl afgesloten met winst voor Nederland in de FEI Nations Cup finale.

Bijzonder was opnieuw het vervolg in 2018. Calimero ging verder met waar hij was gebleven en zegevierde in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Dankzij een overtuigend buitenseizoen volgde een selectie voor de WEG in Tryon. Hier behaalden Marc en Calimero het beste Nederlandse resultaat in de individuele finale en werd kwalificatie met het team voor de Olympische Spelen in Tokyo afgedwongen. Een passende climax kwam er op het eind van het jaar. Calimero en Marc legden met hun team Madrid in Motion beslag op de eerste editie van de historisch hoog gedoteerde Global Champions League Super Cup in Praag.

Ook 2019 begon geweldig met een tweede plaats in zowel de Wereldbeker als Grote Prijs van het CSI Basel. Tijdens de eerste FEI Nations Cup wedstrijd van het seizoen sprong Calimero eveneens in Geesteren naar een tweede plek met het Nederlandse team. Voor de derde maal op rij nam Calimero deel aan een groot kampioenschap, dit keer het EK in Rotterdam. Opnieuw kwam hij met Marc als beste Nederlandse combinatie uit de bus en eindigde dit keer individueel als achtste.

In 2021 sprong Calimero op het EK in Riesenbeck zijn vierde grote kampioenschap. Hij wist zich met Marc als nummer 15 te kwalificeren voor de individuele finale en leverde daarmee voor de derde keer op rij het beste resultaat van het Nederlandse team.
Dat de jaren geen sleet op Calimero krijgen, bewees hij eind 2023, toen hij op zestienjarige leeftijd het Championat van Salzburg wist te winnen.

Calimero Quidam de
Revel
Jalisco B Alme
Tangra
Dirka Nankin
Ondine de
Baugy
Maifa Libero H Landgraf I
Oktave
Haifa Nimmerdor
Silja

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier