Dante en Marc winnen Grote Prijs Wiesbaden!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Sterrehof's Dante N.O.P. voegt historische GP Wiesbaden toe aan haar erelijst

Sterrehof’s Dante N.O.P en Marc hebben op geweldige wijze de overwinning behaald in de Grote Prijs van het traditionele Pinksterconcours van Wiesbaden. Een soeverein gereden barrage bleek de sleutel tot het succes, waarna de klanken van het Wilhelmus klonken in de prachtige entourage van het Schloss Bieberich.

Overtuiging

Al in de aanloop naar de hoofdrubriek toonde ons topduo zijn goede vorm door in hun eerste optreden op zaterdag overtuigend de nul te houden. Deze overtuiging trokken ze door naar de Grote Prijs op Tweede Pinksterdag en kwam tot uiting in een knappe foutloze ronde in het basisparcours. Dit resultaat werd geëvenaard door tien andere combinaties, die terugkwamen voor de apotheose op de grote graspiste.

Nagelbijten

In de barrage gingen Dante en Marc als derde van start. Hun rit was er een om door een ringetje te halen. Voorwaartse afstanden, korte draaien en een vlekkeloos springende 15-jarige merrie lieten de klok stoppen op 38,97 sec. Vervolgens beet de een na de ander zich stuk op deze prestatie, al werd het flink nagelbijten tijdens de rit van Hans-Dieter Dreher, die echter 0,04 sec. tekort kwam. De zege kwam niet meer in gevaar en werd er eentje die met hoofdletters in het al zo rijke palmares van Dante kan worden bijgeschreven!

Grote glimlach

De grote glimlach op het gezicht bij Marc, direct na zijn gereden barrage, vertelde veel. Hij bevestigde na afloop: ‘Die barrage verliep inderdaad geheel volgens plan. Zo kon ik een galopsprong minder maken naar de dubbelsprong en gingen we schuin voor de boom langs naar de steilsprong. De manier waarop Dante meedeed was echt heel mooi! We hebben nu La Baule, Lichtenvoorde en dan Rotterdam op de planning staan.

Resultaat van de Grote Prijs van Wiesbaden

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier