Edinus vastgelegd voor Marc

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

‘Edinus heeft ondertussen al veel goede dingen gedaan’

In het verleden wisten we al diverse toppaarden voor Marc Houtzager en daarmee indirect voor de Nederlandse springsport te behouden. Denk onder meer aan toppers zoals Sterrehof’s Baccarat, Sterrehof’s Tamino en Sterrehof’s Opium, waarbij de aankoop van de laatste het startpunt markeerde van onze inmiddels tienjarige samenwerking met Stal Houtzager-Kayser. Recent hebben we opnieuw een potentieel toppaard met het oog op de toekomst vast weten te leggen voor Marc. Het betreft de nog maar negenjarige Edinus, net als Baccarat een zoon van de hengst Padinus. We hadden de bruine ruin reeds in gedeeld eigendom met Stal Houtzager-Kayser. Sinds kort is het eigendom echter voor 100% in handen van Stoeterij Sterrehof, waardoor dit Grand Prix-paard in de dop vanaf dit jaar door het leven gaat als Sterrehof’s Edinus.

Zeer bruikbaar

Vorig jaar brak Edinus al succesvol door naar 1.50m niveau en tijdens Jumping Amsterdam toonde hij nog maar eens zijn potentie. In de schaduw van de op zondag fenomenaal presterende Sterrehof’s Calimero liet Sterrehof’s Edinus in de hoofdrubriek van de zaterdag eveneens een uitstekende indruk achter. Met slechts een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd viel hij met Marc nog net in de prijzen. Zijn berijder vertelt zelf over zijn toekomsttroef: ‘Edinus heeft nog weinig ervaring, maar ondertussen al veel goede dingen gedaan. Hij liep in Amsterdam een proef die hij nog niet eerder heeft gelopen en dat pakte heel goed uit. Hij is nog jong, maar sowieso heel voorzichtig en al zeer bruikbaar naast mijn andere paarden.’

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier