Jonge lichting weer onder het zadel

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Jaargang 2014 pakt de draad weer op

Ruim een half jaar geleden zijn de paarden uit de jaargang 2014 bij ons zadelmak gemaakt. Over hoe we dit aanpakken is eerder dit bericht verschenen op onze site. Na deze eerste kennismaking met het ruitergewicht en alle andere opgedane ervaringen zijn de driejarigen in de zomerperiode weer terug de wei opgegaan om verder aan te sterken. Nu de winterperiode zijn intrede doet, hebben we ze weer terug naar stal gehaald en worden ze verder opgeleid onder het zadel.

Samenspel

Van al deze jonge beloften hebben we tijdens het losspringen reeds de nodige waardevolle informatie vergaard en daarnaast weten we natuurlijk hoe het ze is vergaan tijdens het zadelmak maken. Conform onze filosofie zullen ze nu rustig verder worden geschoold op weg naar hun eerste parcourservaring in 2018.

Net zoals bij het zadelmak maken is ook deze fase van de opleiding een samenspel tussen stalruiter Edward van den Bragt en Patricia Hop, die beide de paarden ondertussen goed kennen. Momenteel lopen ze ongeveer twee weken weer onder het zadel. Patricia neemt daarbij al het grondwerk, op de eerste plaats bestaand uit longeren, voor haar rekening en Edward rijdt de paarden drie keer in de week.

J-jaargang

In totaal bestaat deze J-jaargang uit acht driejarigen, waarvan de helft afkomstig is van onze nog altijd spijkerharde Grand Prix-hengst Sterrehof’s Opium. Het betreft het volgende overzicht (op alfabetische volgorde):

Jacobus-S, zoon van Numero Uno uit de 1.45m geklasseerde merrie Erachelle-S (v. Toulon).
Jamaica S, zoon van Sterrehof’s Opium uit de 1.55m geklasseerde merrie Elektra (v. Casino).
Jerom-S, zoon van I’m Special de Muze uit de Z-geklasseerde merrie Elordonne-S (v. Lord Z).
Joel-S, zoon van Don Diablo HX uit de ZZ-geklasseerde merrie Versina S (v. Quite Easy I).
Joint, dochter van Sterrehof’s Opium uit de goed fokkende merrie Desca (v. Numero Uno), met wiens nakomelingen we bekend zijn.
Joop Junior, zoon van Sterrehof’s Opium (stalnaam Joop) uit de merrie Voila (v. Corland).
Julia, dochter van Marius Claudius uit de merrie American Dream W (v. Quick Star), die eerder al twee internationaal geklasseerde paarden gaf.
Julisimo, dochter van Sterrehof’s Opium uit de genetisch hoogwaardige merrie Victoria Star (v. Quick Star) en daarmee een volle zus van Sterrehof’s Felisimo.

Hieronder een korte impressie van een eerste sprong onder het zadel van twee van deze driejarigen:

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier