Nakomelingen Cayetano maken wedstrijddebuut

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Chapeau en Cover Girl voor het eerst mee op concours

Afgelopen periode hebben de allereerste nakomelingen van onze tophengst Sterrehof’s Cayetano Z een debuut in de wedstrijdring gemaakt. Stalruiter Edward van den Bragt, verantwoordelijk voor hun opleiding, reed onder meer op de thuiswedstrijd in Nunspeet fijne rondjes met de goed springende Chapeau S Z (foto boven) en Cover Girl. De vierjarige Chapeau is door ons gefokt uit de 1.60m GP-merrie Sterrehof’s Ushi en zijn even oude halfzus Cover Girl is in eigendom van Marc Houtzager en gefokt uit een merrie van Montender.


Cover Girl (Sterrehof’s Cayetano Z x Montender)

Handjevol nakomelingen

Het debuut van dit tweetal komt drie jaar na het sportpensioen van hun vader, die ruim acht jaar aaneen met succes internationaal sprong en vele jaren daarvan op het hoogste niveau acteerde. De genetische interessante kleinzoon van de legendarische Ratina Z werd een jaar voor zijn pensioen voor het eerst, en nog op zeer bescheiden schaal, ingezet in de fokkerij. Dat resulteerde in een handjevol nakomelingen, waarvan we ook al de aangewezen hengst On My Mind kennen en inmiddels dus enkele talentvolle springpaarden die hopelijk de toon zetten voor de (grotere) jaargangen die volgen.

Over Cayetano

Sterrehof’s Cayetano Z liep jarenlang met succes onder het zadel van Julia Kayser. De zowel bij het KWPN als Zangersheide gekeurde hengst kent daarnaast een prachtige afstamming als kleinzoon van de legendarische Ratina Z. Haar dochter Calipa Z gaf liefst acht internationale springpaarden, waarvan er vier op 1.60m geklasseerd zijn. De meest succesvolle: Sterrehof’s Cayetano Z!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier