Prachtig debuut in Oranje voor Sterrehof’s Calimero

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Ook Sterrehof's Baccarat in goeden doen op CSIO Rome

De 85ste editie van het CSIO Rome werd een concours met een duidelijke Nederlandse tint, waar onze paarden hun steentje aan bijdroegen. De landenwedstrijd op vrijdag was op voorhand al een memorabele rubriek voor ons. Sterrehof’s Calimero maakte voor het eerst zijn opwachting in het Nederlandse team en stelde bepaald niet teleur bij zijn debuut. Met de in de oranje rijjas gestoken Marc Houtzager in het zadel opende Calimero sterk. Enkel een spijtige fout op de laatste hindernis stond een vlekkeloze nulronde in de weg. In het tweede bedrijf verliep het nog beter. De druk stond er op voor de slotcombinatie van Oranje, maar de Nederlandse kampioenen verzaakten niet en lieten met overtuiging alle balken in de lepels. Marc wist dat hij na prima werk van Gerco Schröder en Jur Vrieling zich een tijdfout kon veroorloven om Nederland naar een prachtige tweede plek achter gastland Italië te loodsen en slaagde in die missie!

Tegenover de website van de Hoefslag vertelde hij: ‘Ik ben heel blij met Calimero en het resultaat van vandaag. Hij sprong heel goed. Calimero is een heel goed en compleet paard. Hij trekt super aan, is voorzichtig en heeft een hele goede instelling. Alles wat een goed springpaard moet hebben dus.’

Felicitatie

Zondag was het de beurt aan tweede troef Sterrehof’s Baccarat om zich van zijn beste kant te laten zien in de Grote Prijs. Marc en Baccarat overwonnen de zware basisomloop van de hoofdrubriek op dit bekende vijfsterren concours, dat als een klassieker in de springsport te boek staat. In de winning round, met opnieuw een zware omloop, moest het duo al vlug van start en liep het onderweg tegen twee balken aan. Een nette tiende plaats in het sterke veld van vijftig starters was het eindresultaat.
Net als tijdens de Nations Cup waren het ook in de Grote Prijs landgenoten Schröder en Vrieling die zich met Marc van voren lieten zien op het prachtige Piaza di Sienna. Gerco behaalde een knappe zesde plaats en Jur wist zelfs deze Grote Prijs te winnen met VDL Glasgow van het Merelsnest. Een dikke felicitatie voor hem en eigenaar de VDL Stud!

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier