Sterrehof’s Baccarat op dreef in Münster

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Baccarat 3e in de Grote Prijs en 4e in het Championat van CSI Münster

Zijn resultaten staan misschien wat in de schaduw van die van Sterrehof’s Calimero, maar we mogen niet vergeten dat ook Sterrehof’s Baccarat aan een geweldig sterk seizoen bezig is. Dat bewees hij nogmaals tijdens het Turnier der Sieger in Münster. De elfjarige zoon van Padinus excelleerde met Marc in de beide hoofdrubrieken van dit viersterrenconcours. Op zaterdag kwam het duo eerst ijzersterk voor de dag in het Championat. Een knap gereden basisparcours en dito barrage brachten Baccarat en zijn berijder naar een mooie vierde plaats. Ook in de prijzen dankzij een dubbele nulronde belandde Sterrehof’s Cayetano Z met Julia. Hun zevende plaats vormde een mooie opmaat voor dit succesduo richting het EK Springen in Gothenburg over anderhalve week.

Beste prestatie

Op zondag stonden Baccarat en Marc er weer in de Grote Prijs van Münster, onderdeel uitmakend van de in Duitsland hoog aangeschreven DKB Riders Tour. In deze pittige hoofdrubriek, uitgeschreven op 1.60m., streden ze opnieuw mee om de hoofdprijzen. Een vlekkeloos basisparcours kreeg een passend vervolg in de tweede omloop, waarin nog elf kandidaten in de race waren. Met een strakke nulrit in 45,84sec. hielden Baccarat en Marc acht combinaties achter zich en eindigden ze op een prachtige derde plek! Het resultaat was de beste prestatie van onze crack in 2017. Naast diverse hoge klasseringen in belangrijke bijrubrieken stond hij ook al vijfde in de Grote Prijs van Hagen en werd hij vierde op het NK, waar stalgenoot Calimero het goud pakte.

Ondertussen staat de teller voor Marc met Calimero en Baccarat dit jaar al op negen top 5-klasseringen in diverse prestigieuze Grote Prijzen, verdeeld over twee 1e, vijf 3e en twee 5e plaatsen. Met dit alles was de koek nog niet op in Münster. Madeleine Broek, de trouwe groom van Marc en Julia, viel namelijk ook in de prijzen. Haar vakmanschap werd door de pünktliche Duitsers op waarde geschat, met een tweede plaats in de categorie ‘Beste Groom van het Concours’.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier