Sterrehof’s Calimero geselecteerd voor EK Springen

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Calimero het vijfde Sterrehof-paard op een groot kampioenschap

Samen met berijder Marc Houtzager is onze Calimero geselecteerd voor het Europees Kampioenschap Springen dat van 21 tot en met 27 augustus in Gothenburg plaatsvindt! Het Nederlandse team, dat verder bestaat uit Harrie Smolders (Don VHP Z), Jur Vrieling (VDL Glasgow vh Merelsnest) en debutant Ruben Romp (Audi’s Teavanta II C Z), zal in Zweden de titelverdediger zijn. Naast Calimero zal ook Sterrehof’s Cayetano voor Oostenrijk zijn opwachting maken tijdens dit EK.

Vier kampioenschappen

In het tienjarige bestaan van Stoeterij Sterrehof wordt dit EK alweer het vierde grote kampioenschap waarop we met onze paarden vertegenwoordigd zijn. Sterrehof’s Opium beet tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Hongkong op succesvolle wijze het spits af met Marc. Een jaar later kreeg dit optreden een vervolg op het EK in Windsor (Groot-Brittannië), waar we net als nu in Gothenburg eveneens twee troeven in de strijd hadden. Naast Opium nam namelijk ook Sterrehof’s Pherna deel aan dit kampioenschap en zij deed dit samen met Julia Houtzager-Kayser voor Oostenrijk.
In 2012 was het de beurt aan Sterrehof’s Tamino om met Marc te gloriëren tijdens de Olympische Spelen van Londen. Tamino nam in 2010 ook al met Marc deel aan het WK in Kentucky (VS), maar toen droeg deze springcrack nog niet ons voorvoegsel. Om hem te behouden voor Marc en de Nederlandse springsport namen wij na dit kampioenschap het eigendom over, zoals we eerder met Opium hadden gedaan. Meer over al deze paarden vind je in onze Hall of Fame.

Successen 2017

De selectie van Sterrehof’s Calimero is extra speciaal voor ons. Hij is natuurlijk met zijn tien jaar de jongste van de vier paarden in het Nederlandse EK-team, die overigens allen hun debuut maken op een groot kampioenschap en daarnaast heeft Calimero, die reeds als jong paard in ons bezit kwam, zijn opleiding geheel volgens onze filosofie gevolgd. Zijn selectie is een kroon op het werk van onze mensen en van Marc en vormt daarmee een bevestiging van onze visie.

We hopen dat het EK een mooi vervolg gaat geven aan de ongekende reeks successen van Calimero en Marc in 2017, die tot heden bestaat uit:

1e NK Mierlo
1e GP Drachten
2e Nations Cup CSIO Rome
3e GP CHIO Aken
3e GP CHIO Rotterdam
3e GP Indoor Brabant
3e GP CSIO Sopot
5e GP Villach

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier