Sterrehof’s Calimero ijzersterk derde in Rotterdam!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc en Calimero naar derde plaats in Grote Prijs CHIO Rotterdam

Wat worden we verwend dit jaar! Na alle eerdere successen in 2017 stonden Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero er ook tijdens CHIO Rotterdam op het moment suprême. Een nagelbijtende editie van de Grote Prijs leverde een geweldige derde plaats op voor onze succescombinatie. Het basisparcours zorgde direct voor een stevige schifting in het sterke veld van vijftig deelnemers. Marc en Calimero sprongen met overtuiging rond, wisten alle zware opgaven inclusief de scherprechter -de steilsprong na de sloot- probleemloos te nemen en schaarden zich bij de beste acht van deze prestigieuze wedstrijd.
In het tweede bedrijf gooiden ze er nog een schepje bovenop. Er werd op het scherpst van de snede gestreden in de barrage en ons duo deed duidelijk een duit in het zakje in de piste van het Kralingse Bos. Ze wisten een ijzersterke rit te realiseren op minder dan een halve tel van de winnaars, de Zweed Peder Fredricson en H&M All In, de nummers twee van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Fair voor de paarden

Marc was vanzelfsprekend in zijn nopjes met dit resultaat en spoelde hiermee de teleurstelling van de landenwedstrijd weg. ‘Ik rijd al een poosje, maar heb nog nooit zo’n snelle barrage gereden als vandaag. Dat kon niet beter’, vertelt hij na afloop. ‘Als we ergens tijd hebben verloren, is dat in de lucht geweest, door de enorme sprongen van Calimero. Niet normaal zoals hij sprong! Ook vrijdag was hij al geweldig in de landenwedstrijd, maar daar reed ik zelf niet goed door een veel te grote afstand naar het water. Daar ben ik nog lang flauw van geweest. Dit is echter geweldig. Calimero is voor mij een van de beste paarden van Europa, misschien wel van de wereld. Complimenten ook aan de organisatie en de parcoursbouwer. Louis heeft het vandaag geweldig gedaan. De barrage was top en de eerste ronde misschien wel zwaar, maar met de steil als joker zoekt hij het toch vooral in het technische, wat fair is voor de paarden.’

Successen op het CHIO

Na onder meer winst in de Grote Prijs van Drachten, een derde plek in de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant en de zege op het NK kon er opnieuw een topresultaat worden genoteerd in een van de belangrijkste rubrieken die ons land kent. Vorig jaar waren Marc en Calimero ook al zesde in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam, een rubriek waar Marc opvallend vaak succesvol is met onze paarden. Zo won hij in 2012 met Sterrehof’s Tamino en eindigde hij ook al ooit als derde en vijfde met Sterrehof’s Opium.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier