Sterrehof’s Dante en Marc Nederlands Kampioen!

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante en Marc winnen Nederlandse titel zonder een springfout te maken

Op werkelijk fabuleuze wijze hebben Sterrehof’s Dante en Marc de Nederlandse titel weten te winnen op het NK in Kronenberg! Ons duo begon op donderdag met een derde plaats in de rubriek op tijd, klom na een foutloze ronde naar de leidende positie op de vrijdag en wist ook op de afsluitende zondag alle balken in de lepels te houden en daarmee het goud binnen te slepen. Doordat Dante en Marc tevens het beste resultaat in het derde onderdeel realiseerden, gingen ze er ook nog met de dagprijs vandoor op het van alle faciliteiten voorziene Equestrian Centre De Peelbergen. Het zilver ging naar Harrie Smolders, brons was voor Jeroen Dubbeldam.

Voor Marc is het de tweede Nederlandse titel met een van onze paarden, nadat hij in 2017 de felbegeerde titel met Sterrehof’s Calimero wist te behalen.

Superlatieven

Hoewel we dit jaar als een verloren jaar voor de sport mogen bestempelen, weet Dante na de zege in de wereldbeker van Jumping Amsterdam ook op het tweede grote evenement op vaderlandse bodem er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Vanzelfsprekend waren er na afloop alleen maar superlatieven voor haar. Marc: ‘Ze sprong heel goed en gaf me een fantastisch gevoel. Ze heeft over alle dagen geen fout gemaakt en dat op haar eerste grote kampioenschap! Het gevoel is elke dag heel goed geweest. Daarom ben ik ook hier, om te zien hoe ze zo’n kampioenschap zou springen. Het is een super ervaring voor haar. Dat alle goede Nederlandse ruiters hier waren, maakt het extra speciaal om kampioen te worden. En het was een serieus kampioenschap, vergeet dat niet. Het stond zeker niet licht gebouwd. Het was eerder gebouwd alsof de paarden al volop in het wedstrijdritme zaten, tenminste dat vind ik. Met het oog op de Spelen is dit voor ons een goede test. Heel veel gaat er immers niet meer gebeuren dit jaar. Dit maakt toch wel iets goed van dit seizoen.’

Op naar Saint Tropez

Ook Sterrehof’s Edinus kwam in actie tijdens dit Nederlands kampioenschap. Hij wist zijn hoge klassering na de eerste dag jammer genoeg niet vast te houden, zakte weg naar de middenmoot en eindigde na de zondag in dit gedeelte van het klassement. Over enkele weken reist Marc met onze paarden af naar Saint Tropez om daar een vervolg aan dit uitgeklede, maar nu alsnog succesvolle buitenseizoen te geven.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier