Sterrehof’s Dante N.O.P. geselecteerd voor Olympische Spelen Tokio

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Marc voor derde keer naar Olympische Spelen met Sterrehof-paard

Sterrehof’s Dante N.O.P. en Marc zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokio! Naast de regerende Nederlandse kampioenen neemt bondscoach Rob Ehrens Maikel van der Vleuten met Beauville Z en Harrie Smolders met Dolinn N.O.P. mee naar Japan. Meereizend reserve is Willem Greve met Zypria S N.O.P.

Voor de discipline springen beginnen de Olympische Spelen op dinsdag 3 augustus. Nieuw dit keer is dat eerst de individuele wedstrijd wordt afgewerkt en daarna de landenwedstrijd, waarin de teams geen streepresultaat meer hebben.

Marc, Dante en groom Madeleine

Derde Olympiade-paard

De selectie van Dante betekent dat voor de derde keer een van onze paarden mag deelnemen aan de Olympische Spelen. In 2008 beet Sterrehof’s Opium het spits af. De nu 25-jarige Opium, nog altijd op Stoeterij Sterrehof aanwezig, kwam dertien jaar geleden met Marc uitstekend voor de dag in Hongkong. Hij eindigde individueel op een zevende plaats en werd vierde met het team. Vier jaar later volgde nog meer succes toen Sterrehof’s Tamino in Londen in actie kwam. De inmiddels 21-jarige ruin, die zijn pensioen op Stal Houtzager-Kayser heeft gekregen, had met Marc een belangrijke bijdrage aan de zilveren medaille van het Nederlandse team. Individueel werd er met een negende plek opnieuw een top 10 positie behaald. Meer over deze toppers lees je ook in onze Hall of Fame.

Deelnamen kampioenschappen

Een deelname van Dante betekent eveneens dat voor de achtste keer een Sterrehof-paard Nederland vertegenwoordigt op een groot kampioenschap. Naast de Olympische Spelen sprong Opium ook mee op het EK van 2009 in Windsor en Tamino op de WEG van 2010 in Kentucky. De overige drie selecties staan op naam van Sterrehof’s Calimero. De dit jaar weer fitte topruin van Marc was er bij op het EK van 2017 in Gothenburg, de WEG van 2010 in Tryon en het EK van 2019 in Rotterdam. Op dat laatste kampioenschap werd een mooie achtste plaats behaald in het individuele klassement.

Tot slot kwamen twee van onze paarden eerder in actie voor Oostenrijk. In 2009 zadelde Julia Sterrehof’s Pherna voor het EK en in 2017 kwam onze tophengst Sterrehof’s Cayetano Z prima voor de dag op het EK in Gothenburg.

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier