Sterrehof’s Dante sluit droomseizoen af in stijl

Het laatste nieuws over ons bedrijf en onze paarden.

Dante en Marc vijfde in GCT en derde in GCL New York

Sterrehof’s Dante heeft tijdens de Global Champions Tour (GCT)  van New York een droomseizoen in stijl afgesloten. Nadat ze twee weken geleden met Marc al een vijfde plaats had behaald in de GCT van Saint Tropez werd dit resultaat herhaald tijdens de eerste GCT-etappe in de Amerikaanse megametropool. Het gegeven dat de wedstrijd in New York tevens de finale was van het reguliere GCT-seizoen én van de teamstrijd in de Global Champions League (GCL) betekende dat een ijzersterk deelnemersveld naar de Big Apple was afgereisd.

Eerste keer vliegen

Dante, die al maanden aaneen een constant sterke vorm toont, vloog voor het eerst naar een concours en overtuigde ter plekke opnieuw met haar geweldige instelling en scherpte. Een knappe foutloze omloop in de tweede manche van de GCL was goed voor een negende plaats in deze rubriek en hielp Marc’s team de Prague Lions, verder bestaande uit Marco Kutscher en Niels Bruynseels, naar een prachtige derde plek. Het een na beste seizoensresultaat van de Lions bracht ze naar een zevende plaats in het eindklassement met zestien teams en leverde een overtuigende plaatsing op voor de GCL Super Cup in Praag.

Kwalificatie voor de Grote Prijs in de GCT was eveneens een feit, en in deze zeer delicate, zware omloop wisten Dante en Marc nogmaals te excelleren. De combinatie voegde zich via een overtuigende nulronde bij een exclusief groepje van in totaal zeven foutlozen, met daarin enkel wereldtoppers. In de barrage volgde opnieuw een vlekkeloos resultaat in een rappe tijd, die goed was voor de tweede vijfde plek in de GCT op rij.

Sterk outdoorseizoen

Een klein smetje was dat Marc net tekort kwam om zich te plaatsen voor de GCT Super Grand Prix in Praag, al overheerst duidelijk de trots over het geweldige seizoen van Dante, die zich de afgelopen periode heeft weten op te werken naar een meer dan waardevolle troef op vijfsterren niveau.

De elfjarige merrie begon het buitenseizoen direct sterk met een derde plek in de CSI3* GP van Gorla Minore. Daarna volgden onder meer winst in de CSI2* GP van Jumping Schröder Tubbergen, een tweede plek in het Championat van Villach, winst in het 1.50m van CHIO Twente, een vijfde plek in de Prijs van Europa op CHIO Aken en uiteindelijk de doorbraak naar succes in CSI5* Grote Prijzen.

Sterrehof’s Edinus

Sterrehof’s Edinus was als tweede troef aanwezig in New York. Hij opende het concours met een mooie zevende plaats in de 1.45m-tweefasenrubriek. In de afsluitende 1.50m-proef op zondag bleef Edinus net buiten de barrage door een springfout.

Foto’s: Stephano Grasso/Longines GCT

Uitgelicht

Op Stoeterij Sterrehof zijn talentvolle springpaarden in diverse leeftijdscategorieën aanwezig. Klik op een foto voor meer informatie over het betreffende paard of ga naar het totaaloverzicht. Voor het actuele verkoopaanbod kan contact worden opgenomen.

ONZE PARTNERS

anemone Horsemanager avo
parapaard synovium schuurmanomheiningen

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier